Berat naik mendadak

Berat ibu naik mendadak sebulan ni. Ada ke ibu² yg berat naik sehingga 5kg/bulan tapi bebas dari kencing manis/GDM? #ingintahu #pleasehelp

1 Trả lời

Sy naik 1.7kg dlm 2 minggu. Terus kena buat observation; mai KK selang sehari, check urine takut sangkut kencing manis. Padahal sblm tu dh buat MGTT; result normal. Tp sejak observation ni, berat slow2 turun, mungkin sbb checkup ritu baru lps balik dari kg. 😅

3y trước

Misi pesan jgn berlapar. Cuma kena kawal portion je. Sy bnykkn minum air masak, snacking kekacang/kismis klu lapar.