Berat bdn naik

Mcm mna nk kurgkn berat bdn semasa hamil..sebulan 2 kg naik

6 Các câu trả lời

Saya perasan kalau kurang manis berat susah nak naik sngat. Ni saya buat la sbab sejak hujung trimester 2 saya sebulan tu naik 2.5kg tp bmi normal so nurse xmarah pun. Tp terkejut juga la naik 2.5kg sebulan tu je. Pastu saya try awal trimester 3 tu kurang mkan manis mostly xamik la manis2. Minum manis pun tak. Pastu setiap hari letak slices lemon dlam air botol air minum la seharian tu. 2 minggu saja timbang berat xnaik sngat pun. Naik 0.5kg camtu je

Sy naik 4kg🙄. Seram klu nk naik timbang. Klu blk kg mak mentua suka msk sedap2 asek mkn je. Skrg dh tegas, sarapan nasi blh tp nasi putih je xleh goreng2. Karipap nasi mi goreng mmg xnk sentuh. Tgh hari nasik pn blh tp jgn tambah. 1 cup je. Mlm pn sama. Tp kena mkn cukup zat, sayur, protin. Sy amalkan mcm ni berat naik tp xde la smpi sekilo. So ok la. Nk exercise dh xleh ari ari sakit oo. Berenang masih blh lg

sy skrg dah 28w,duk naik 2kg dalam 2 minggu 😅 Dr X marah cumanya kena check tekanan darah selang sehari tp check dekat rumah je, Klau xde mesin tu Dr suruh gi check kat klinik swasta, sbb malas nk ulang alik, baik beli je 😌 baru sekali kna minum air gula 😌

first trimester asyik kena marah berat turun pastu trimester 2 n trimester 3 berat asyik naik pulak. pastu asyik berulang kk sebab berat naik je. sekarang saya cuma kurangkan gula jelah.

ok lagi tu 2kg sebulan. kenapa nurse doktor marah ke? kurangkan manis je sis..

10mo trước

x marah,cuma mggu nie kene pegi klinik 2 hari sekali,nk cek tekanan drh dgn air kencing.....dgn minum air gula untk yg kedua kalinye

jaga makan. jaga portion