Ruam

Boleh guna tak bedak ni untuk bayi 2 bulan ruam dekat leher?

Ruam
34 Các câu trả lời

bedak boleh mendatangkn kemudaratan klo boleh elakkn bedak....cri krim ruam or losyen yg sesuai...klo ruam tu xserius xperlu ltk pape sis.....just kene pastikan kering je dikawasan tu supaya xjd lg teruk....

Anak sy xssuai.. Lgpn bhaya juga jika amalkan.. Klo bkn baby maybe ok.. Sy just sapu sudocream utk rashes, so far ok sgt.. Hrga pn bbaloi, boleh try trial pack bwh rm10

Tak pernah pakai...kalau keluar ruam terus jumpa doktor....Saya Ni jenis yang penakut... doktorlah segala jawapan Saya😂...lepas tu dr. bagi cream jer...😉

Sy pakai ni.. Tp jrg sgt.. Sy pkaikn bila dh nmpk metah2 skit.. Pastu esok nye mst ok.. Tp bila basuh leher kena betul2 n keringkn betul2

better pakai cream or bedak cuticura yang warna oren tu. yg ni kasar sikit but depends. anything suits you and your baby 😊

Actually ruam kat leher tak elok letak bedak sebab dia lagi mengeringkan kulit baby. Letak baby oil or losyen lagi better.

Sy xpernah guna bedak, apply losyen susu setiap kali lps baby mandi, sambil Urut badan baby, n so far xpernah kena ruam,

Ikut baby. Jangan guna byk2 sgt sebab sy guna bedak ni pun tangan saya jd kering sangat2. Rasa panas pn ye. Kasar2 gitu

Saya pernah cuba tapi tak sesuai, kulit baby jadi kering. Just sapu krim mcm lotion atau moisturizer.

Try sikit dulu, sebab ikut jenis kulit baby juga. Anak saya tak boleh pakai apa² bedak langsung