Tips

boleh bagi tips nak pregnant tak?? ramai dah tanya tapi takde rezeki lagi ?

42 Các câu trả lời

Anak tu rezeki, tuhan bagi bila kita dah betol2 bersedia..tali kena berusaha juga, sebab kadang tuhan nak tengok usaha kita..😊 Ni tips yg sy pernah buat : 1.Selalu pergi holiday, tukar2 angin, yg dekat2 pun xapa stakat sewa hotel ke.. 2.Bersama time subur, sperm laki aktif time tu, lagi2 sejuk, tu yg suruh pi cari hotel.. 3.Rajin2 sedekah, permudahkan urusan org lain..inshallah, manatau doa orang lain lagi mustajab 4.Rajin2 bagi kucing jalan ke makan,kalau suka kucing, beh usap2 perut kucing pregnant, suruh dia doakan tok kita 5.Kalau puasa, sebelum buka doa apa kita nak, mustajab time tu.. 6.last ni bukan furmon, tapi sy guna dulu, maybe asbab juga..sy guna krim furmon, die bagus tok perbaiki kalau ada masalah dalaman, macam sy dulu senggugut, tumit selalu sakit, alhmdulilah ok, terus lekat..dengan izin tuhan juga. Semoga bermanfaat, kalau dah usaha xlekat lagi, maknanya tuhan belum izinkan, jangan putus asa..😊

5y trước

thank you

Saya buat opk strip.. Cari hari subur. Susah juga.. Pastu ada amalan buah kiwi.. Yg paling penting yang paling mustajab adalah doa. Masa tu saya doakan kwn2 yang xde rezeki lagi (boleh dikatakan setiap solat) .. Saya sebut satu2 nama mereka.. Sbb saya faham Sgt perasaan org yg xde rezeki walaupn masa tu baru 2 bulan kahwin.. Sebab Dr dulu saya haid tak teratur, sebelum kahwin sy risau Sgt payah lekat.. Jd sy sedih kalau tgk org yg xde rezeki lagi.. Saya doakan mereka.. Alhamdullilah lepas dua bulan, saya pregnant. Doakan org, malaikat doakan kita balik. Semoga rezeki awak lepas ni.. Sy doakan.

5y trước

ok baik..

Dulu saya pun sama mengalami masalah seperti sis jugak... Ramai dok tanya bila nk pregnant and bla2...takde rezeki nak buat kan... Lps tu dgr nasihat dari kawan saya... Memang jadi dgn tips dia dlm 2 minggu je... Makan durian yg banyak sebelum bersama dengan suami. Dan lepas bersama dgn suami angkat dua dua kaki ke atas dan letak di dinding 10minit... Dengar mcm kelakak kan tapi ia memang jadi... Sekrag sy pun dh 25minggu... Smp skrng okay je... Try tengok lagi pun skrng musim durian jugak...

5y trước

wahh tahniahh... yang hantu durian boleh laa try kan..

Sy ade masalah peranakan rendah di sebab kan keje dlu banyak angkat berat, angkat org, semua tu effect sampai sy kerap sakit tulang belakang hingga ke punggung, ade kawan bgtahu try ikhtiar berurut, so sy pergi mengurut, sebab kedudukan peranakan rendah, jumpa bidan 3x jugak lah baru kedudukan rahim tu elok, and sy juga makan folic acid utk sebulan, sy minum jus v-sireh and bagi suami minum yg utk lelaki dan sy belik opk test utk tahu masa kesuburan, Alhamdulillah skrunk sy dah preggy 20weeks 😄

5y trước

sama sama

sy mkn folic acid appeton, tp bila da abis x repeat pun,x brdisiplin sgt mkn ubat. hehe. usaha tu mmg da bnyk,kne byk sabar, rajin2 bersama suami...last saya usaha, sy pegi mengurut, dan makan kurma dhuha yg bonda rozita tu, sy makan,suami pun makan. xtau la asbab tu ke mcmmana dpt rezeki ni, tp tu je la usaha last yg kami buat. semoga awak pun dapat rezeki nanti,😊😉 yg penting kne byk bersabar dgn org sekeliling,yg tny2 pun klu x larat nk jawab just senyum je,mintak dorg doakan...

Download app "tracker" untuk noted waktu period and waktu subur untuk bersama (bincang dengan suami supaya dia faham dan xterkejut)..saya ikhtiar berurut untuk naikkan peranakan sebab saya xleh angkat berat,kalau angkat berat peranakan senang jatuh,tu susah nak lekat..pastu saya minum royal V produk Jamu Ratu Malaya(xhabis sebotol pon saya minum Alhamdulillah..pastu jangan berhenti makan acid folic satu hari sekali..in shaa Allah beserta doa..saya doakan awak 😊

5y trước

Sama2😊

Orang tua dulu² pernah buat "Pinjam Lampin" bayi yang baru lahir. Tapi jangan minta izin pada ibu si bayi, hanya ambil sahaja, diam² dan simpan. Haha.. Kadang mcm tak de kena mengena kan.. Ikhtiar.. Janji dah pinjam kena pulang balik jika si peminjam dah lahirkan baby. Actually, my mum buat mcm tu tanpa pengetahuan saya, bagi lampin pada sedara, akhirnya mengandung juga. Alhamdulillah..

5y trước

ok baikk

Isya Allah..jga permakanan..mkn vitamin dan amalkan folic asid..amalkan jgn bergerak lepas bersama sbb tkut sperma yg xkuat shaja yg masuk..dh setengah jam baru bergerak😁pengalaman lpas gugur tahun lpas susah nk lekat balik..lpas amalkan cara nie alhamdulillah tahun nie di beri rezeki.

pas sy ggr..sy trus pantang ketat2.. sy mkn set shaklee dan gn furmon krim..Alhamdulillah dgn izin Allah sy hmil slps 2bln ggr..dlm ms yg sm sy buat OPK gak utk detect ksbrn..oh ye.. suami pn blh amalkn mkn zink skli n amlkn pmknn sht ye.nak hmil bkn usaha sorg tp bersama suami juga...

5y trước

terima kasih atas nasihat tu dan share..

Sy cuba buat air penawar kg , amal acid folid, hari2 buat test kesburan, sentiasa bdoa, amal ayat waqiah & al-mulk dan pegang ayat adam corrie "kita doakan org, malaikat doakan kita dan sentiasa percaya dgn rezeki Allah". Alhamdulillah 2 bilan slpas itu sy preg, skrng preg 25 week.