nk tau tips turun ln bacaan gula waktu pagi

blh share tips turun kn bacaan gula waktu pagi?mkn ape bagos sblm stat puasa Pkul 10mlm yea dan pkul Brapa mkn last sblm pkul 10mlm to yea???Sb sy bacaan gula waktu pagi Msty naik 5.8 Tpi stat 10pagi -8mlm bacaan turun...sory ayt tongang terbalik..?

2 Các câu trả lời

Saya baru jer jumpa doktor pakar makanan, di syor kan waktu pagi bf dalam kuantiti yg cukup2 saja dimana ambik mee atau nasi mgkuk kecik bersama susu. Waktu makan malam dalam pukul 7 atau 8 makan magkuk kecik nasi bersama sayur2/daging atau ikan seketul. Banyakkan minum air putih. Jgn byk minum air sirap/air manis. Lepas tu kalau rasa lapar lagi nak tunggu pukul 10 jgn mkn dulu. Ambik bacaan gula kmudian baru la boleh snacking mcm minum segelas susu dgn kurma 2 bijik ker atau susu bersama cracker. Susu yg low fat tau jgn full cream. Boleh makan oat juga tapi dalam kuantiti yg senderhana. Esk pagi sebelum bf cuba cek bacaan gula. Memang akan trun.

same sis..sye poen konfius nak mkn ape sbb x mkn sngt poen tinggi jugak pgi tu