Bleeding banyak lepas masuk muncung itik

Bleeding 6w/9w warna light pink: saya pegi PAC. Doc masukkan muncung itik and found out saya ada keradangan pangkal rahim dan threaten mc. So dh mkn duphaston 4 bj sekaligus masa kt hosp (Doc presc) pastu doc bagi dupaston utk makan kat rumah. Sape ada pengalaman, lepas masuk muncung itik tu makin banyak pulak darah keluar sedangkan masa dtg PAC darah tu boleh dikatakan light pink sikit aje. Lepastu, betul ke macam dlm ss bawah ni. #firstmom #bantujawab #ingintahu

Bleeding banyak lepas masuk muncung itik
10 Các câu trả lời

Saya pernah 🙋🏻‍♀️. Asalnya nak check gbs, tapi lepas seminggu swab spotting makin banyak. Siap kena warded 2 malam sbb doc nak pantau takut luka pangkal rahim. Masa tu 28w kot tak silap. At last, doc pakar bgtahu dinding vagina yg luka kesan masuk muncung itik tu. Mmg take time jugak nak sembuh. Doc siap pesan utk stop bersama & selagi ada spotting keluar tu tanda dinding vagina saya belum sembuh. Apepun, if sis rasa risau or condition still tak okay, better consult dr ye.

Normal sis. No worries. Unless kalau berlarutan lama sangat dan merisaukan, jumpa lah dr ye. Anyway, to all mummies here, please share your opinion wisely tanpa merendahkan dan menyinggung perasaan ye. Itulah fungsi q&a column here. Kita pun pernah mengalami fasa yang sama. Respect & support each other okay. Dahlah kdg kdg ada mummy yang kurang dapat support dari family, at least we give support to our community here. 😊

2mo trước

Itulah. Saya bertanya sbb nak double confirm. Kalau ikutkan logic akal statement ss tu. Mmg tak logic pun 😩 kita ni risau sbb first pregnancy lepas misc. Takut jadi apa2. Dahlah jauh dari family. Bila kita tanya, jawabnya begitu. Sis sorg tu dah delete komennya. Kalau awak baca, awak pun rasa sakit hati. Toxic amat 🥹

Bukan gugur tpi sbb luka tu. Masa preggy bgian bawah tu jadi sensitif and soft. Sama macam klau lepas bersama masa kandungan masih awal. Akan kluar darah jugak. Fikir yg baik2, teruskan makan duphaston and bnykkan rehat. Saya dulu mcm tu baring je kerja lpas makan ubat jadi macam pemalas. Kurang gerak. spotting pun kejap je. takda lagi dah lepas tu. kadag2 yg gugur tu bukan sbb pap smear tpi sbb condition dekat rahim mmg dah tak ok. Semoga sis ok

Pap smear boleh buat gugur celah mana 😂 dia amik sample pun kat pangkal rahim tu je. Tak kacau baby pun 😂 tapi memang normal bila masuk speculum akan ada spotting/bleeding. Cumanya bila makin heavy macam period tu and datang sekali dengan cramp perut, cepat pergi pac. In the meantime, makan je ubat yang doc bagi. Banyakkan bedrest. Jangan angkat benda berat or buat kerja galak sangat

Saya baru 3hari lepas sis keluar darah banyak dlm sehari.. terus pergi hospital doc buat pap smear cek darah apa yg keluar, dah cek doc kata darah lama agak bnyk kta doctor.. so doc bagi ubat kuatkan rahim jer makan sebulan

sama mcm saya preg 6weeks ke hosp sebab ada brown spotting lepas Dr masuk muncung itik terus balik rumah ada fresh blood tpi dlm sehari je next day da okay

Normal lepas buat vaginal swab ada pendarahan. Jika disertai cramp hard, pergi jumpa doktor untuk pemeriksaan

taktahu nak kataa... sbb takpernah ade pendarahan lepas masuk muncuk itik tuhh...

saya masuk mulut itik sebab nam cek GBS, xde berdarah pun la just rasa pedih2 sikit je

2mo trước

Congrate to you. Tak sama keadaan dgn saya.

insert speculum tak buat gugur. kalau ya, bersama suami lagi buat gugur