Ubat perancang

Bila habis bersalin ubat apa yg boleh merancang sampai 10 thun bru mengandung

8 Các câu trả lời

implanon. renew setiap 5 tahun. tp jarak terlalu jauh pun tak elok sebenarnya kecuali sis masih muda. sbb bila pregnant lg time dah berusia, mcm2 masalah boleh ada. penjarakan terbaik antara 3-5 tahun. apa pun sis boleh dptkan nasihat doktor.

sya amalkan pil perancang saja , jarak ank 9tahun . last bersalin tahun 2013 , 2022 bersalin lg . umur 32 tanpa ada sangkut apa2 mslh kesihatan semasa hamil .

2y trước

mkn pil perancang jenama ape ye ?

injection saja.. setiap 3 bulan sekali

tiada pengalaman

Iucd atau implant la sis,,

2y trước

implan tak sakit pun. doc bius sebelum cucuk masuk.

Tiada pengalaman.

lama sgt 10 tahun tu sis

2y trước

Sebab ank dlm kandugan sa yg 5 sdh...

xde pengalaman