Resepi Epal, Pic Kering dan Kurma Untuk Bayi 6 Bulan

Bila anak dah masuk usia 6 bulan tentu rasa excited kan nak buat makanan mereka, betul tak ibu? Apa kata ibu try pula respi epal, pic kering dan kurma ini pula, mana tahu si kecil suka! Bahan-bahan: • 1 biji epal merah • 4-5 pic kering • 1 biji kurma Cara memasak: 1. Potong dadu epal. 2. Hiris kasar kurma dan pic kering. 3. Masukkan semua bahan dalam periuk. Masukkan 4-6 sudu air. 4. Renehkan semua bahan selama 10 minit sehingga lembut. 5. Setelah lembut, kisar semua bahan hingga sebati di dalam mesin pengisar.

Resepi Epal, Pic Kering dan Kurma Untuk Bayi 6 Bulan
17 Các câu trả lời

Menarik.. Nak try la utk anak❤️ #TAPSupermoms #TAPactiveusers

Menarik. X pnah try buah pic 😬😬

Umur 5bulan lebih boleh bg makan ke?

5y trước

Tp tgok ramai je yg berani bg makan.. Tulah.. Serba salah laa. Takut pn ade. Ksian bby cm asek lapar jee

idea yg bagus boleh try nanti

😃👍🏻👍🏻👍🏻

Wuuu menarik! Boleh cuba!

Sedapnya 😍

😍😍😍

Nk cuba la

Nak trei