Abis pantang

Betul ke lepas pantang kita subur walau tak datang bulan

16 Các câu trả lời

ermm ..ye .. sy sejak hbis pantang , period xnormal ..mkn pil yasmin .. sbulan 2x period .. pening makk .. every week check upt ..negative ..tibaa 2mnggu lpas +ve .. ank kelima bru 4bulan .. sy trima jelaa , rezeki mngndung ..cuma mental dan bdn xready lg sbnarnya ..

3t trước

.maksud sy , lpas hbis pantang,sy mkn pil yasmin .. sbulan 2x period ..xnormal la kan. .. entahlaa , sy pun pening, siap set jam lg tuk makan pil .. tpi tulaa ..

sy hbs pantang, period ontime..Setiap kali hbs pantang,confirm lekat..ank baru 3 bulan,dlm perut dah ada dah .sbb suami MMG nk ank ramai .sy ok je..sbb xda pakai perancang..ank sume jarak dekat.alhamdulilah..skg ank dah 6..😊

3t trước

Alhamdulillah sis..suami bnyk bantu urus sbb sy pun bekerja..Lgpun mula2 kwen,suami dah bgtau nk ank ramai.jd sy dah ready awal 😅

Uii jgn main2 bab subur or tak time period tak dtg. Sepanjang main apps ni mcm2 saya jumpa. Baby baru 3 4 bulan dah preggy, pakai iucd tp check opk positive & pregnant. Double triple protections are needed.

3t trước

Allah tacod nyee

iye sis.. kena jaga² bila dah habis pantang kalau tak nak anak jarak dekat. sebab tu doktor/nurse asyik tanya nak ambil perancang ke tak

Yaaa Sebab tu ada kes pregnant lagi bila anak 3 4 bulan Period tu ambik masa untuk hormones badan stabil

2t trước

Mesti kena bersama baru boleh termengandung Ada yang anak 2 3 bulan dah bersama without any protection

Ya. Mcm sy jenis yg habis ja nifas, terus period. doktor kata lg bahaya sbb period dah regular balik, hormon dah stabil

Kalau fully bf subur jgk ke? Tapi tak period lagi...ah ghisauu 🥲 Byk kali dah lepas dalam, takde pakai perancang plk tu 🫣

3t trước

boleh baca pasal lactation amenorrhea method. kalau baby bawah 6m, fully direct BF, tak pernah pakai botol/pacifier, and maknya belum datang period, inshaAllah selamat lagi. tapi kalau salah satu kriteria tu dah takde, most probably dah boleh mula subur.

depends juga. kalau fully BF, boleh jadi perancang juga tu. tapi ada kriteria dia.

ya sgt2 subur lepas bersalin😅.. tu yg kena hati2 jgn trbabas tu ..

btul, tersangat subur. amek perancang @ protection untk bersama