Milestone Anak

Betul ke kenyataan kat bawah ni? Ada ke mak-mak yang anaknya melalui fasa yang sama? Cuba share sikit...

Milestone Anak
10 Các câu trả lời

mcm ank sy speech delay.. tp kalau ikutkn org zmn dlu2 umo 5 tahun br clear percakapan ank ni...yg lain2 prkataan tu akn dgr hujung2 je.. alhamdulilah msuk je umur 5 tahun ank sy dh byk brckp ..dan jelas sebutan nya..mcm jalan..mmg dia jln dlu dr bercakap🤭tp kalau zmn dlu2 ..arwah nenek sy kata kalau org dlu2 kalau ank ckp dlu nnti dia jln lmbt .tp kalau jln dlu..ckp pula lmbt..wallahualam .xtwla tu mitos atau secara kebetulan .🤭✌🏻

Anak sy 10 bulan dh start jalan, now dh 2 thun 4 bulan, bercakap bahasa alien, ada tindak balas bila kita tanya, kdg2 keluar wording seketul, kdg2 hujung2... Xpe.. Kita positive je... Rajin2 cakap, berrsoal jawab ngn dia walaupun kdg kita xfaham... Stay strong ibu2 smua...

3mo trước

Same boat la kita sis. Berbeza dgn my 1st born, mmg Risau Bila kita compare….so be positive! Every child is unique

From my exp compare anak² sendiri dgn anak² buah and kawan² , ada betulnya. Tapi tak salah pun cakap lambat atau jalan lambat. Tercepat pun tak salah. Chill² je. Lambat ke cepat, janji anak tu hidup ok, dah cukup indah la tu. 🎉

Anak Saya umur 5 bulan meniarap, 7 bulan duduk, 10 bulan merangkak, 13 bulan berjalan. Sekarang setahun 7 bulan 12 batang gigi, bercakap beberapa perkataan. Aktif tapi kurang makan.

anak start bjln 9m, skrng dh 1thn lari sini lari sna dh. apa yg sya nmpk perkataa yg dia dh pndai sebut , apa ? haa ? abah ? hello ? tiada ? mama, nenek, adik, mam , nom

anak 1st sy berjalan umur 6 bulan 21 hari, start bercakap umur 9bulan+ ..tapi yg sy risau dia skip merangkak ..skrg umur dia dah 5 tahun.. so far Alhamdulillah ok semua.

3mo trước

In Sha Allah yg baik2 saja sis. Saya dulu mak saya ckp saya skip merangkak. 10 bulan dah berlari & genap setahun mulut pun dah petah bercakap. Alhamdulillah besar2 jadi top student dpt biasiswa & kerja pun elok 😅

Anak saya 9-10 bulan dah reti berjalan .. cakap pun cepat jugak setahun lebih dah boleh tangkap apa kita cakap dan ulang semula.

jalan 1y2m. boleh bagitahu nak apa rasa apa 1y10m

Tak betul

not sure