betul ke kalau makan vitamin Folic acid berat badan naik

Betul ke kalau makan vitamin folic acid boleh menyebabkan berat badan naik . Selera makan pon bertambah

21 Các câu trả lời

Sy consume iberet.. Tp berat maintain je... Kne jg makan juga masa preggy, mkn mknn berkhasiat bru brt bdn xnaik mendadak.. Iberet tu utk tmbh darah bukan slera makan

X la sis..saya tgh mkn folid acid sama je.. Cara pmknan saya dr sblm nie.. Cuma klu ada nk mkn apa2 tu berpada2 la.. Folid acid tu bagus untuk kndungan

tidak betul...yg myebabkn naik badan sbb ikut ibu mkn apa time preggy ni...jgn ikut nafsu ya...brpada pada...

Tak... Asid folic untk mcegah kecacatan je.. Rasanya vitamin B tu yg mnaikan berat badan😂🤣

Xlah sis. Saya masa mula2 pregnant dulu turun dekat 5kg. Sedangkan tak pernah skip folic acid pn.

Xbtul.. follow la dr imelda kt fb.. dia byk bg tips utk ibu2 hamil.. 😀

X lah sis. X prnh dgr lak mkn folic acid boleh tambahkan berat badan.

X juga..saya makan hari2 folic acid..selera mkn mcm biasa je..

Mitos sis. Folic acid sangat penting untuk baby kita.

Tk la... Folic asid utk elakkn kecacatan janin...