Premature

Betul ke kalau kita dilahirkan premature and bila kita bersalin pun anak akan lahir premature?? Saya lahir masa kandungan mak saya 7 bulan..

6 Các câu trả lời

Kalau saya pulakk.. mak saya lahirkn saya kecik tak sempat doktor nak buat persiapan saya dah keluar ikot air ketuban.. Saya lahirkn anak saya pon, anak saya kecik jugakk 1.89kg je

4y trước

Mase awk lahir tu cukup bulan ke tak cukup bulan?

Xsemestinya...tp risiko tu ada...n kalau dah bsalin pramtang risiko utk kelahiran seterusnya jgk pramatang tu mmg ada

kebetulan je kot..adik sy dlu mak lahir 7bln jgk..kbtln anak dia pun lahir x ckup bln 7 bln jgk mcm dia..

4y trước

Yeke? Sama mcm mak saya lahirkan saya. Tu yg risau ni sbb anak first..😅

Tak lah.. Sy lahir 8 bulan.. Ank sy blm lahir lagi,, due 29 ni.. Doakan sy ya jgn overdue

4y trước

Aminn insyaAllah.. semoga dipermudahkan sis 😊

sy pn dilahirkan xckup bulan jugak.. tpi ank 1st je... 2-4 ok

4y trước

Maksudnya anak first awk pun premature ye? Huhu kita risau ni sbb anak first 😅 brg xprepare apa langsung. Tp mintak la jauh..

tak silap saya, 60% sahaja yang macam tu