ingin tahu

Betol ke Klu ade GDM Kne bersalin awal,,38 Mggu dh Kne serah diri Kt ospital??

2 Các câu trả lời

Biasa yg kena cun2 bersalin pada 38minggu tu bagi mereka yg GDM on insulin dgn ubat klu Tak silap , klu GDM on diet Pula sampai 40week cun. Mcm sy Masa pregnant Hari tu bersalin Masa usia kandungan 39minggu 1hari...klu Tak mmg sehari sblm genap 40minggu klu blm ada tnd nk bsalin kena serah diri sbb tk boleh lbh dari 40minggu ,takut baby besar🤭.

Nurse n doc mmg ckp 38 week da kna serah dri...