Doakn sy dn bby slmat..sb sy da 32week tpi blum prna buat chekup..atas masalh kwangn.. 😭

Bersalin pun fkir juga dmna ..nak bsalin kat rumh pun takut juga😔

16 Các câu trả lời

Saya suggest esok jugak telefon klinik kesihatan berdekatan atau pegi je and cakap keadaan sis. Takleh nak beranak kat hospital memana kalau tak checkup kat mana2 tempat dan sebab takde buku appointment/pink. Sgt susah. Last choice kat rumah je itu pon berisiko sgttt. Sebagai seorang yg sgt concern, tolong sgt2 pergi je terus Klinik kesihatan. Jangan risau psal kewangan tuh bila kat kerajaan ni. InsyAllah nurse sana akan bantu. Yg penting jangan duduk saje kat rumah sambil tak buat2 apa2 usaha utk ke klinik. Semoga dipermudahkan urusan.

Anak saya baru 45 hari.. Pasal keuangan juga sis.. Aku terpaksa melahirkan di rumah alhamdulillah.. Bayi selamat dan sehat.. Tapi belum suntik.. Aku pon belum gi klinik untuk cek up😥😥😥 mau dapat uang darimana rm3 ribu buat bersalin normal apalagi lock down.. Ya allah tapi bersyukur juga ada yang bantu belikan pampes nya

3y trước

sis kena mintak pertolongan dari kerajaan sis. Jangan diam mcm ni memang takda jalan..Kalau sis bukan warganegara memang kena bayar 3K untuk bersalin di hospital walaupun hospital kerajaan.Mintak² ada yang boleh bantu sis.. Sis hubungi dulu klinik kesihatan ceritakan masalah sis pada klinik. In sha allah dengan izin allah permudahkan urusan sis

Sis bukan warganegara msia ke?memang memerlukkn kos yg banyak setiap kali check up.Klau bersalin hosp.government dlm 4-5k kena standby.Semua terkesan sebab pandemik covid 19.Moga sis dipermudahkan urusan dan baby sihat selalu.

Cek up kk free jek sis, xperlu risau pasal. Nanti inform nurse di sana. InsyaAllah dorg akan bantu. Nanti nak bersalin pun susah dekat hospital klo xde buku pink. And setahu saya hospital gov sgt2 murah klo bersalin.

Faktor kewangan??? sis bukan Warganegara ke??? Kalau Warganegara apa guna klinik kerajaan sis???kalau bukan Warganegara tu paham la jgk..

Allahhu sedih baca.. klinik kesihatan free je sis . please fikir baby dalam kandungan . checkup kandungan sangat2 la penting untuk ibu dan anak .. Semoga dipermudahkan urusan..

klinik kesihatan kerajaan free je sis. sy pun xkaya nak pergi swasta. bersalin di hospital kerajaan pun dlm rm30++ je untuk wad kelas ke tiga dan kelahiran normal.

i suggst you pergi kk sis . if swasta ye kena pay every app . but kerajaan tak sis . please jaga kandungan elok elok , cause penting checkup semua 🥺

sebetulnya jika kita ada masaalah pergi tempat yg betul orang yg betul utk mengadu...ramai org yg baik2 didunia ini...hargailah nyawa anda dan bayi anda...

Allahuakbar, sis tahu tak kat Klinik Kesihatan tuh free je, kalau kena bayar pon sgtt sikit. Harap sis makan folic acid, obimin lah.