Takut dn risau ☹️

Assalamualaikum smua , esok hri due date sy anak kedua .dan sy blum dpt tanda2 lagi .rasa risau sgt kena induce 🥹 sy mohon smua doakan sy di permudahakn bersalin esok dn sy turut mendoakan smua di permudahakn bersalin amin 😭 risau dn takut hri ni tpi sy cuba happykan diri sy dn rehat untuk perjuangan esok

Takut dn risau ☹️GIF
7 Các câu trả lời

Saya baru bersalin 1/6 haritu. Patutnya sy kena induce pagi tu (bukaan 0cm) tapi alhamdulillah last minit jalan buka & ada contraction jadi doc tak jadi nak induce. Pagi sebelum induce tu, doc check jalan dah 2cm. Petang jam 5pm bukaan dah 4cm terus nurse tolak ke labour room, jam 6.10pm doc pecahkan ketuban & jam 9pm selamat bersalin. Apa yg sy buat malam sebelum induce tu ialah 1) banyakkan berjalan 2) duduk bersila sambil tapak kaki dirapatkan dan gerakkan² peha tu (macam gaya nk terbang tu) 3) solat hajat mohon Allah bukakan jalan dan dipermudahkan urusan bersalin 4) amalkan doa nabi yunus, doa & zikir mudah bersalin dan ayat 20 surah Abasa Cuba la..insyaa Allah semuanya dengan izin Allah

saya pon sama dah 39weeks masih takde tanda lagi , harap la sebelum due sbb ada gdm on diet takleh lebih due, risau kalau kena paksa bersalin atau cezer haihh 😭 semoga segala urusan awak dan baby dipermudahkan 💕

waalaikumsalam.. pagi ni pun sy akan serah dri ke hospital untuk induce jg sbb dah smpai due still xda tnda nak bsalin.. dsebabkan sngkut gdm kena serah dri sehari awal dr due.. smga dprmudahkan proses bsalin jg 😊😊

Semoga dipermudahkan sis... Jangan risau ok..bykkan berdoa.. U got it! 💖✨ Communicate dgn baby kata we can do this..

smoga segala urusan puan untuk bersalin dipermudhkn & saya doakn puan selamt bersalin serta dilindungi oleh Allah SWT

gud luck sis semoga segala urusan dipermudahkan..byk berdoa dan tak lama lg selamar berjumpa dgn baby

semoga dimudahkan urusan sis, dimudahkan urusan bersalin, sihat dan selamat ibu dan anak🥰