Mane lagi jimat ?

Berdasarkan pengalaman ibu2, beli barang baby di expo baby dan beli dekat shopee mane lagi jimat ye ? Sebab saye ingat kalau dekat expo baby saye nak beli macam carseat, baby cot atau barang2 yang besar.

17 Các câu trả lời

dekat expo xde la murah sgt awak. sebelom beli awak servey dulu. maksod sy 1st awak servey harga dkt shoppe. awak list kn dlm satu kertas brg awak nk beli berserta harga dr shoppee. masa awak jln2 dkt expo awak bawak list yg awak tulis td. kemudian tu awak tengok pula hrga brg dia dkt sana berapa. jadi awak boleh bandingkan dulu sebelom awak beli. xde la kemudian hari awak rasa rugi☺️. selagi kita boleh dpt murah then baik kita pilih yg murah dn berbaloi😁

Depends jugak. Macam sy, everyday sy akan bukak shopee tengok barang2 baby n add to cart siap2 yang mana berkenan. N bila pergi expo baby kadang dah boleh compare harga benda kita nak tu dengan shopee n kat expo tu. Macam bag susu baby princeton, sy tengok kat shopee murah. Tapi bila pergi expo baby baru2 ni, dekat expo tu lagi murah sebab add on lagi satu bag susu cuma tambah rm10 je. Berbaloi dari beli kat shopee. Baby cot tu sy rasa shopee murah lagi sebab tengok kat expo mahal.

I beli wipes tissue pampers semua kt shoppe 😂 sebab malas nak keluar, sleepsuit ke rompers ke i shopping kat kedai senang nak tengok material. Bagi i dekat expo tu takdelah murah sangat wakk, normally org beli car seat stroller itu pon awak kene tengok jugak kdg expo ni cekik darah jugak harga die 😂 lagipon sekarang banyak dah kedai2 baby macam fiffy manjaku, anakku situ pon murah2 jugak jauh lagi murah dari expo

ikut jimat shope lebih jimat, lebih murah sbb lebih byk pilihan kedai. tp tetap ada risiko.. sampai maybe rosak, salah warna, lambat dan sbagainya. tp kalau awk tanya saya, sy akan beli kat shope je 🤭 sbb jimatkan waktu, tak bersesak sesak, kurang risiko penyakit berjangkit, dan byk masa utk buat pilihan. tak perlu susah² angkat msuk kereta.. terus smpai depan rumah. baby expo pn takde la murah sgt harga dia.

Expo bg sy sis blh usha2 brand yg sis berminat.. n kalau nk beli pn blh cume mcm xbyk choices and harge xde yg sales pn.. awal2 sy g jgk expo.. tu pn beli bantal pregnant n baju newborn je skit.. then last skali beli byk beli kt shoppee and kedai2 baby dlm mall ke ape sb dh tau brand ape yg kte nak.. Kalau beli kt shopee bg sy mmg save byk.. and berkualiti je.. sb tu end up byk beli shopee..

Dari pengalaman saya, kalau dekat expo yang dia buat set/bundle tu murah sikit sebab nanti akan dapat free gift macam macam. Tapi kalau nak beli 1-1 better shopee. Kalau kita nak beli sikit shopee lagi berbaloi. Tapi saya suka pergi expo sebab boleh collect barang free. Last time tce expo saya compare harga sama je dengan shopee and ada certain tu harga shopee lagi murah. 😂

Certain item blh beli kt shopee cth mcm pampers, wet tissue, cotton ball.. kalo nk beli baju better beli kat kedai baby.. aeon murah je baju baby.. under rm20.. blh sentuh material mcm mne.. shopee mmg murah tp cas delivery tu jadikan brg tu mahal.

I pegi expo utk test n tgk brg depan mata cth stroller etc. lpastu compare hrga dgn yg dah shortlist dkt online. So mn yg lg murah i akan beli. 😆 In this economy kena bijak berbelanja haha.

Survey dulu harga kat Shopee. Dah sampai Expo, boleh terus beli kalau murah dari Shopee. Biasanya Expo kat Mid Valley Megamall lebih murah dari Shopee dan ada banyak free gift.

based on experience, Kt expo harga takde beza sgt pun cuma ada extra freegifts. Kalau nak survey cara pakai, rasa material okay la. Sometimes online platform lagi murah