Baby expo berbaloi barang apa?

Hai mommies, nak tanya selalu dekat baby expo ni berbaloi beli apa ya? Stroller carseat ke? Ke better beli online je? Rasa bazir pulak masa dan tenaga pusing² kalau harga sama je dengan online 🤣. So nak tanya mommies yang ada pengalaman#ingintahu #SeriusTanya

7 Các câu trả lời

Macam saya biasa saya dah shortlist barang apa saya berminat. Siap listkan harga kalau dekat shopee dapat berapa kalau time sale. Pastu pergi baby expo, survey and compare ikut material, size, tebal, etc. Bonus point boleh dapat free sample, tester, shopping bag dan kira exercise untuk mommy berjalan. Pergi last day kurang sikit org dari pergi jumaat, sabtu. Pernah pergi jumaat sebab ingat orang tak ramai semua kerja, sekali ramai jugak😂

Hi mommy , saya masa baby expo more explore pasal carseat stroller , diaper tengok brand mana okay & decide utk beli atau tak . N expo baby saya beli diapers , pacifier & bottle (btw banyak free gift bila pegi baby expo 😝 )( sbb benda ni semua kita boleh tengok depan depan boleh pegang lembut ke tak , n boleh suruh diorang demo dulu (diapers) n something else .

Kalau pegi expo, boleh rasa sendiri material car seat or stroller tu. Boleh try angkat untuk tahu berat ke tak. And boleh terus survey banyak brand terus. If nak beli kemudian pun okay at least dah ada yang shortlisted. Kalau expo biasanya kalau brand macam joie tu boleh dapat RM1000 carseat + stroller. Boleh collect banyak sample juga hehehehe

Pengalaman saya sendiri selalunya baby expo ni banyak mahal… Saya suka beli di kedai lagi dari expo n shoppe… Barang baby saya tak beli on9 sebab taktau kualiti, size, material dia cana… so pda saya better beli di kedai. Kalau jadi ahli boleh dapat discount…

for me better beli online sebab harga sangat2 murah 😍 . macam saya anak first saya campur beli dekat luar dengan online tapi anak second ni semua beli online je semua . romper2 boleh tgk dekat tiktok banyak cantik dah murah .

sy suka walkin. sbb dpt pgg brg depan mata, try2.. kalau online sy tk leh go dgn delivery charge haha. better sy wlkin, banyakkn berjalan cuci2 mata.

baik beli je kat kedai² barangan baby tak pun shopee atau tiktok.. pengalaman sndiri lh sbb kat expo mmg harga barangan pun mahal 😅