Ade ank² ibu kt sni...ank umur 2Y 6M..berat bru 9.5kg...😓😓😓...ank mmg susah mkn...

Berat badan 9.5kg

12 Các câu trả lời

anak sy 1t 9b skrg dlm fasa tak nak mkn just minum susu je 4x sehari. mcm² menu sy cuba tapi tetap xnk. last sy try buat singgang daging ada rasa masam² sikit. eh elok plak mkn nasi bertambah. rupanya anak nk mkn benda masam². selera anak ni kdg² pelik kan kita ibu kena cuba pelbagaikan menu dan rasa bru tahu apa sebenarnya keinginan dia. skrg alhamdulillah berat dia mkin bertambah. skrg berat dia dah 12kg.

3mo trước

tengok pun taknak macam mana la ye

Anak saya pun 🥹 Berat dia naik setiap bulan, tapi sikit2. Tak memuaskan lah. Tinggi je okay. Makan pun ikut mood, kadang ada hari makan banyak, ada hari memilih itu ini. Ada hari merepek je. 😅 Psp suggest minum susu tambahan. Tapi tulah tak cuba lagi. Saya cuba je macam2 selagi boleh. Vitamin saya bagi, sabun cacing pun ada. Kuat okay ibu, jangan giveup.

sekapal la kita.. tp anak sy 2weeks lg nak 2y berat 5hari lepas dah lebih 9kg, harini 8.5kg balik.. jumpa psp, point utamanya anak kena makan byk2 ni, kena sedia banyak2 ni tp masalahnya dah tuan mulut tu tk nak makan bkn kita yg tk sedia..

3mo trước

tula bulan ni...klu xnaik 10kg...misi bg appoimnt untk jmpe psp...ank mkn xbnyk...nasi mmg kurang

anak sy mcm anak sis.. semua jumpa dh pakar ke, diet ke.... anak sy kuat mkn & portion byk... last² pakar ckp genetic & high metabolism.. kalau x kk asyik marah bising ckp sy x bg anak mkn

Anak sy bulan 9 ni 3 tahun. Berat dia mmg tk naik dari awal tahun lg. 10kg situ jelah 😂 Mungkin ikut sy jenis kurus 🤭 Kalau graf normal. Its okay tk perlu risau.

graf dalam buku masih normal tak? ada bagi anak makan ubat cacing? pernah baca orang review bagi anak mandi guna sabun cacing, mana tau awak boleh cuba 😁

3mo trước

dh try mandian cacing tu...tp sme jer...mkgn xserasi dgn ank sya...

anak sy dah 3 tahun berat x sampai 11kg. makan okay cuma berat mmg susah naik. sama mcm sy jugak hehe bg laa makan banyak mana berat nya itu aja

Nak tnye…sye dh msuk 7weeks kalau rasa mual tu kurang..normal ke? Time lapar,perut kosong bru rasa musl nk muntah..🥲

anak saya 4 tahun. berat 10kg je. tinggi 85cm . makan kuat, vitamin pun makan. tapi gitu jee.

ble peg mall, anak nk mkn kt kdai x?