SEMBELIT KETIKA 1ST TRIMSETER

Berapa ML yg paling selamat utk ambil lactul ni ya. Staff farmasi kata 15ml 2 kali sehari. Kakar ipar nurse kata 30ml sekali makan. Confuse nak ikut mana

SEMBELIT KETIKA 1ST TRIMSETER
5 Các câu trả lời

Awk beli dkt farmasi kan? Better ikut saranan ahli farmasi. Dia bgtau dos yg awk perlukan ikut ubat yg diberi. Ingat, nurse bukan ahli farmasi so bkn bidang dia & mungkin dia ckp berdasarkan dos klinik dia. Mungkin ubat klinik dia kurang berkesan sbb tu kena minum lebih byk drp farmasi swasta punya. Biasa farmasi swasta punya ubat lebih kuat drp klinik utk certains ubat sbb tu lagi mahal.

Doctor sy bg 5ml je haha. Sbb risau sy sangkut gdm. Sbb sy naik berat bdn byk setiap bln. Point nye. Ikut ckp doctor yang rawat kita. Dia tau medical history kita. Keadaan bdn kita masa pregnant. Apa nk buat, apa nk elak.

ap bezanya? sama jela😅.. 15ml mkan 2kali tetap jd 30ml jugak totalnya

ikut saranan staff farmasi sebab lain ubat lain dos dia tak sama

Saya ambik 15ml sehari sekali je.