tolonggg

Baru2 ni kulit anak Kering sgt2..Lepas dah jumpa doctor, doctor bekal kan lotion & krim steroid(mild).yg kering dah oky.tapi problem yg kat celah2 telinga ni xbaik2 .kadang tu dah kering tapi bila anak gatal dia garu jdi mcm dlm gambar.steroid yg doctor bgi dah x boleh pakai sbb diminimumkan 7hari je utk satu2 tempat.ada ke Ibu2 yg berpengalaman mcm ni..tlg share pengalaman

tolonggg
16 Các câu trả lời

anak sy just macam ruam. then sapu krim sebamed yg soft khas utk bby da ok. da xgatal. skrg jd macam kulit sensitif .. dia macam kulit kering macam mggelupas tue. so far, bby ok. xde sampai merah gitu. dekat bawah leher dia dr dlm pntang smpai skrg ada cam ruam2 sebab badan dia semangat sangat. masa 34hari, 4.2kg, 2bln timbang 5.3kg, mmg nurse bgtau ruam bawah leher dia tue sebab badan dia semangat n double chin. just pantau..

Klu guna steroid kena jarakkan 2 hari. Contoh... Skrg ni puan dah apply utk 7 hari, so rehatkan 2 hari baru guna balik. Lps sapu steroid, sapu moisturiser. Itu yg doctor sy advice la. Better puan jumpa balik doctor yg bg ubat tu. Maybe dia boleh bg moisturiser yg sesuai utk baby.

Sis boleh ikhtiar guna skeenz balm dari tasneem in shaa allah membantu.. Tasneem menggunakan essential oil je.. Takde steroid.. Selamat digunakan.. http://www.wasap.my/+60142659754/tapskeenz

5y trước

Ada sis..

Anak sy pun kena ezema belakang telinga, n d muka. Dk bg krim sapu n steroid tp x ok gak. Skrg guna minyak tropika virgin coconut oil. Alhamdulillah beransur pulih

5y trước

Yg ni saya dah cuba..rasa xssuai dgn kulit anak sbb jdi kering

Kalau kering mcmni cuba moisturizer. Cream steroid tu dia keringkan kulit. Cuba cetaphil ad derma moisturizer

Boleh ikhtiar dengan sabun collagen with marula oil dari nurraysa. Ada sijil Halal dan lulus KKM.

Sis dah cuba cataphil. Try yg pek kecik tu dulu kot2 sesuai ye. Sian baby garu mesti pedih kan

Alaa siannyaa dekat baby. Moga anak sis cepat sembuh. Aaamiinn3 ya Allah.

Jngn bg anak garu. Elakkan trkena kotor. Kulit baby memang snsitif.

Anak sy guna Cetaphil skin cleanser memang elok.