Luahan sbb badmood gileee

baru balik kk check up 24w & review BSP. bsp cantik ok je mungkin sbb dah on ubat kan. tp BP pulak tinggi sikit. selalu nurse lain dok tukar cuff yg besar sikit tp nurse td taktau la malas ke apa haha dia ikut je bacaan yg tinggi tu dah skrg kena cek bp & urine 2x seminggu. dah la mmg kena review bsp 2 minggu sekali, ni kena bp pulak. ubat dah berderet makan takkan nak kena tambah lg letih makkk😂 tobat nak pregnant lg lepasni kalau camni hahaha. sekadar meluah saja la sbb badmood tak habis lg

18 Các câu trả lời

sabar sis.. sy pun lebih kurang sis.. start 20w or 22w cmtu bp dh start tggi..tp terselamat lg.. 24w rasenye dh tggi kene jmpe doc sebelom tu dh kene appointment 2w skli.. bila bp tggi monitor 3 hari direct.. xleh check kat rumah je.. sbb nk tgk protein dlm urine.. stress jgk.. penah kene 2mggu berturut turut p klinik sbb bacaan tggi je..on ubat.. sy drh gemuruh.. on ubat pun same tggi.. naik dose pun tggi.. penah nangis sbb penat.. mase tu serabut.. tp pikir2 nk dpt sorg ni 6 tahun Allah uji.. xkan sekecik ni xleh nk kuat kan.. jdi follow the flow.. sy jenis check dlm keter cantik.. masuk klinik auto tggi.. simptom white coat misi ckp.. tiap bulan amik drh.. cantik je.. nk kate rehat xcukup.. rehat cukup pun same.. mmg gemuruh cter dia.. tp doc ingt mmg bp tggi.. sbb ade pregnant masuk 20w start tggi.. PIH la citer dia.. kene beranak 38w..lepas beranak mula2 cantik pastu naik plk drh kes mlm xcukup tido lg.. tp check sendiri cantik klinik tggi.. hentah la.. mmg hold la ank next pasni.. penat.. lgpun czer.. pape pun sis jgn badmood.. i feel u.. follow je the flow.. tenang.. pastikan 3 hari bacaan tu cantik rehat cukup ye.. mcm sy ni mmg uncontrol..bile ade PIH kene pantau la.. pastu 1w skli appointment.. penat xsah kate.. layan jela.. jnji kite okey je.. xrase pape..

2y trước

ya Allah sebijik mcm sy ni. kt kk je entah lahh jadi tinggi padahal ok je kt rumah kan. betul la tu sindrom white coat. sy pun check up 24w tadi je kena mcmni sebelum2 ni ok. harap lepasni ok lah. sy pun nak dpt yg ni 4 tahun haaa menunggu. dah redha td tp ckp dgn husband mmg tunggu dulu lah nak tambah lg lepasni. trauma rasa ulang alik kk😂

saya plak...kencing manis maintain cntik hb1c bwah 6% bsp xpnah cecah 7...bila ngndung...bsp pn cntik wlpn kdang² kt boarder line...hihihi...bukak buku 5.1% hba1c . utk secnd trim hba1c 4.8% tp stil kne amek 2jenis insulin(sebelum preggy just metformin je)...bila preggy kne tmbh insulin...1 hri 3kli cucuk.. iberet amek hb ttap trun naik.. amek calcium,aspirin,metformin,insulin...bnyak masalah dgn gbs lg.. kne bersalin awal sebelum 38w.. skng dh 27w.. lately...bincng ngn husbnd...cukuplh msuk kedua ni...dh mcm2 msalah..trmasuk kne c19 mse week25.. aduhai...rsau sngat .. keputusan yg dibuat...nk bersalin czer sbb yg sulung czer.. mula2 nk cbe normal...tp...dsbbkn bnyak masalah kesihatan.. we decide nk czer dn ikat trus...

saya BSP Lepas Tu Hb Selang Seminggu Lepas BSP HB Pulak😅Begitulah Seterusnya Dalam Sebulan Lebih 5 Kali Pergi Klinik.. Bp Tak Tinggi Pon Kne Buat Jugak Selang Sehari Kene Datang Selama 3 Kali..Sampai Berhenti Kerja Di Buat Nya .Tapi Nak Buat Macam Mana Demi Si Buah Hati Yang Ada Dalam Perut Ni..Terpaksa Lah Follow Semoga Bayi Dalam Kandungan Kita Sihat Cukup Sifat Nya..Aminn..Rasanya Bila Baby Dah Keluar Nanti Cukup Lah Satu Je Dulu.. Penat Nak Ulang Alik Klinik Jee walupun klinik dekat ngan rumah😅

2y trước

Sy pulak masalah hb low, klinik depan rumah je.. Dlm 500meter tapi penat la 😅, giler x penat😂.. Esok 24/11 MGTT ke2+rpid test+PBC.. Hope semua OK dan x sgkut gula.. Sy dah 28w++ Semoga dipermudahkan utk sy dan bakal ibu2 yg lain sehingga melahirkn.. Aamiin

Saya pulak. Kk baru perasan rekod BP saya sepanjang pregnant tinggi. Diorg tnye ade rasa berdebar2 ke. Saya kate takde. Mula2 ambik darah, utk test hypertiroid. Alhamdulilah,result darah Okay. 2 mggu lps tu dtg jmpe doc Kk, diorg advise cek jantung plak. Buat ECG. Alhamdulillah jantung Okay Tp still BP tinggi dan jantung laju. Sudahnya week 32 kena refer hospital InshaaAllah. Btw, saya pon GDM, Tp on DC. Result bsp Alhamdulillah setakat ni.

2y trước

Sama mcm saya , nurse cek kata normal . Bila doc tgok buku pink , dye ckp knp nurse tak pantau bp . Bila buat ECG , Alhamdulilah semua nya normal . Tak sabar tggu bulan 1 .. nak cepat² bersalin 🤭🤭

smaa sye sis... down rse.. mula2 warded sbb bleeding je.. dlm wad tu doc ambk sample ikut bawah.. tup2 detect pulak +gbs... esknye pulak dan2 gula pulak tinggi.. skg dh kena mkn ubt kencing manis pulak. ehh nth laa. serik nk pregnant lg 💆 btw sye ni ank ketiga dh. sblm ni dua2 anak xde prob mcm ni.. tiba yg no 3 byk pulak dugaannya.. mgkin tanda2 nk suruh stop beranak dh la kot huhuuu

2y trước

sye pulak umur 29 anak dh masuk 3 alhamdulillah hehe... tp tula dugaan pregnant kalini lain mcm hehe.. Kes terbaru pulak td pg cek urine.. sangkut pulak kencing kotor. allahuakbar.. lps satu satu... apepun hrp2 baby sihat sje..

Sy pun ada masalah bp tinggi sampailah tahap kena warded sampai 3 hari. Dr pantau dia cakap naik turun jadi takde kena makan ubat apa apa, yg letihnya selang sehari kena check up kk untuk tekanan darah dengan urine. Adoi lagi lah rasa bertambah stress sebab nak ulang alik

2y trước

yeee sy dok risau sbb stress kena ulang alik tu yg boleh jadi naik bp😂 yg tak best siap urine tu ya Allah rasa la leceh dia tu mcm mana kan. habistu puan skrg dah ok? ke masih kena ulang alik cek

Saya pun sama . 2w sekali kena review bsp , lpas tu bp . Nurse ckp normal , tp doc kata tak . Kena on ubt gdm , tp nurse tak bg . Nurse ckp kalau normal dah on ubt , nanti jd sangkut sampai bila² .. jd stress dpt doc sewel 😂

saya pula msalah hb low.bosan dh rasa asyik2 cucuk ambil darah...dh la kena jumpa doktor 2minggu sekali sbb review bsp..gdm on DC...tp bila dfikirkan demi kebaikn saya Dan baby terpaksa la ikut temu janji tu juga

2y trước

mslh hb low in Shaa Allah vitalea shaklee boleh bantu.

Sama macam saya. Balik check up kk mesti moody seharian sbb ada je yg tak kena. Ada je result yg tak cantik. Kadang mmg down teruk. Semoga semuanya baik baik saja dan dipermudahkan masa bersalin nanti

2y trước

harap2 cek bp ni ok lah. sbb tak suka juga nak moody2 selalu sian baby kita tak happy. moga semua ok mommy! jaga diri tauuu🤍

sebab tu lah ibu klau meninggal masa bersalin dikira syahid kecil. besar pengorbanan sepanjang mengandung & pertaruh nyawa sendiri utk lahirkan umat Muhammad saw.

2y trước

betul tu mommy! thank youuu atas semangat 🤗🤍🤍