bahaya tak mengandung selepas czear baru setahun lebih

9 Các câu trả lời

Tak tahu nak ckp mcm mana...saya bersalin czer first time anak ke4...doktor nasihatkan after 2 tahun baru boleh mengandung jika ingin mengandung. Mcm2 doktor nasihatkan suruh ambil perancang...saya tak nak doktor marah..panjang lebar dia nasihatkan saya .kata doktor jika mengandung lagi ank belum sampai 2tahun czer....takut bersalin Rahim pecah...emmm..tp ada yg tak Der masalah...tengok atas diri seseorg...ada sahabat saya dinasihatkan gugur..macam2 pandangan....kecian...semoga dipermudahkan....saya masih fobia dgn czer

Klu sis.xde.mslh kshtn pape ok kut.. mcm sy pula doc suggestkn try preggy ms bby umo 1tahun 8bln.. tu pn duk.kira2. ngn husben x bhya ke.klu preggy sblm ckup ank umo 2 taun....sbb sy czer..nk plan 2nd bby pn rs was2 je bila ada spruh.doc kata xbhya... ada lg sorg pakar kata bhya..sgt knpiuse d buatnye😔

Ada risikonya puan..biasanya kalau pregnant sebelum baby umur 2tahun bagi yang ceaser nanti mereka akan rujuk dengan pakar..tapi jangan risau sebab ramai ibu2 yg tiada masalah biarpun mengandung sebelum 2tahun selepas czer..kita doa yg baik2 saja ya 😄

4y trước

InshaAllah Aamin,

Ank sy bru 1thn 6bln sy dh ngadung lg..slps brsalin ank no 4 scra emergency czear...sy kna pantau dgn pakar sbb lahir bby pramatang (34weeks)..skrg sy mgandung 29weeks dh..hjg bln 6 brsalin..

Ada kwn sma kja sy mcmni. Tp luckily dia checkup di klinik panel syarikat. So xda la dgr nurse membebel. Haha. Cuma buka pink sja d gov. Jgn risau sis, u r totally fine.

Ok je. Macam saya, memang doktor pakar buat planning supaya pregnant semula selepas setahun czer. Saya check up dgn pakar gynae.

Same laa dgn sy tp kemungkinan doctor ckp xblh normal deliver if everything okey blh la normal klo x 2nd c-zer laaa😅

Saya anak first czer harini baru masuk 2 tahun. Awal bulan 5 ni due anak no 2😊

4y trước

Sma la kita awk due pn sma 😍 semoga urusn kita nti diprmudahkn..Aamin

Sis rehat kan badan dulu