mengandung

ada x yg mangandung anak x cukup setahun dah mengandung balik?anak baru 9bulan selepas ceaser😕..bahaya x?? makan perancang noriday pun x jalan padahal makan ikut masa#mommybuntu #jangandibully #pregnancy

mengandung
13 Các câu trả lời

Sis dh pregnant, ikut arahan doktor. Monitor kehamilan sis ikut sprti yg doktor arahkan. InsyaAllah smga dipermudahkan. Jgn fikir negatif. Jgn fikir bukan2. Doa sebaik2 doa sis. Dh pregnant, teruskan saja. Jg diri dan kandungan baik2. Slps kelahiran baby y ni baru bincang dgn suami dan doktor ttg perancang kehamilan yg lebih berkesan. Buat ms skrg xperlu fikir byk ttg perancang yg sis ambik xbrkesan tu sbb dh pregnant. Teruskan dgn usaha mnjga dgn lbh baik, doa y baik2 dan tawakkaltualallah.

Anak saya skrg 11 bulan, saya hamil 2nd baby next month bersalin sis 🤗 takpe sis. Fikir positive je .. setahun je kita penat sikit lepastu happy tgok ank membesar sama2 macam twin. Sy sepanjang pregnancy Allag mudahkan takde alah apa semua cuma penat2 sikit tu normal la. Mintak bantuan families klu tak larat. Doa moga 2nd baby sis boleh bersalin normal InsyaAllah

mcm mak sy.. lahirkan adik ceaser juga.. lepas 6m pregnant lg adik yg bongsu. alhamdulillah bersalin normal. doktor cakap masa tu luka luar dan dalam da baik, rahim da bersih tu yg lekat lg. jdnya takda masalah.. cumanya nnti masa bukak buku pink tu ad la kena tegur sikit. tapi takpa insya Allah moga Allah mudahkan.. 😊

kalau ikutkan bahaya sis sebab czer. takut luka dalam tak sembuh lagi. sis kena bawak cek doctor kalau macam ni. memang kena bebel citer dia, tapi nak buat camne. sis dah ikhtiar untuk planning kan. mintak pendapat doctor untuk kepastian ya sis. semoga semua dipermudahkan

Macam saya sis,anak pertama bersalin czer baru 5 bulan dh mengandung anak yg ke2..alhamdulillah sepanjang mengandung xde ape2 masalah & dpt bersalin normal anak yg ke 2..dh 6 tahun & 5 tahun pn skrg..now insyaAllah tgh mengandung ank yg ke 4😊

sya merancang sendri sis sya tak mnum ubat perancang apa apa sbb tkut nak mnum dgr bnyak efek sampingan...anak pertama skg da msuk tadika dan sya rancang dgn suami nak bby lg skg tga hamil 16w alhamdulillah...

Sy pun czer dah 11bln pregnant no 2.. So far xde pape mslh, kite sama2 think positif. Peduli kan ape org nk kata, as long as kite jaga pemakanan & kesihatan.. In shaa allah kite boleh bersalin normal utk anak no 2..

4y trước

boleh bf. tapi takut susu stop masa pregnant. klau susu, alhamdulillah rezeki hehehe

saya pon takut lekat 🤣 even saya makan pil perancang, saya suruh husband pakai kondom. kang terbabas naya karang 😂 kenit ni baru nak masuk 4 bulan wahahahahaha

Saya xde pngalaman tapi mcm bahaya sis..sbb ceaser kn..tapi sis tnye pndapt doktor dn nurse..tapi alhamdullilah reZeki sis..semoga dipermudah ya..

anak sy bru 6bulan .. skrng tgh pregnant lagi 2bulan lebih .. tapi bersalin normal laa .. seram jugak di pikir balekk 😅

4y trước

bebel jugak laa .. misi ade bgithu sruh jarakn ..sy cakap balek kalau allah nak bgi siape kita nak tolak.. just enjoy je sis tak payah pikir sgd nnty terjejas kesihatan sis .. btw tahniah🙈