Kandungan 8bulan lbh

Bahaya ke kandungan dh 8bulan lbh tp sllu naik turun tangga...bilik tidur kt atas. Tu la sllu naik turun ...

22 Các câu trả lời

Saya pun bilik tidur kat ats... sehari berkali2 naik turun tangga... Alhamdulillah xde ape... cume sekarang memang kene slow2 sikit naik turun tangga, sebab dekat ari2 terasa sakit... sekarang dah 31weeks... insya-Allah dipermudahkan bersalin nanti.. 😘

2y trước

amiin iya Allah

kalau rase tk selesa kt miss v tu...pkai belt pggy sis...kurang sikit sakitny..sy pn turun naik tangga..tp pkai maternity belt alhamdulillah kurang sikit rase ngilu n tk selesa mase turun tangga...anggap senaman ye turun naim tangga tu...

takda lah.. lagi elok utk proses bersalin sbab aktif. tapi klau awk memang jenis tak boleh lasak tu tak sure la.. sy dari awl pregnant sampai bersalin byk naik turun tangga,mop lantai pun penah jugak.

2y trước

insya Allah takda apa2, asalkan hati2 masa melangkah tu sbb perut jauh ke depan dh 😅 hjung2 ni kena kerap bergerak,belajar teknik meneran apa semua siap2.. sy ank first koyak sikit ja masa bersalin,tu pun sbb bidan duk kuis2 kepala baby dh nmpak jelas,org xpercaya. depa kata ank first slalu teruk luka. xpercaya sudah 😂

Awak anggap as senaman and be extra careful waktu naik turun sahaja. Awak aktif bagus utk pregnancy unless doktor ada cakap jangan exercise sebagainya. Saya 33 weeks pun masih kerja macam biasa.

2y trước

Relatable awak! Saya nanti 36 weeks masih buat event for company. Harapnya nanti mudah lah nak deliver sebab aktif je sepanjang pregnancy ✨

Saya tak pasti tp saya pon mmg naik trun tngga. Ulang alik rumah mak tingkat 4 flat. Rumah sndri pon tingkat atas. Kadng tkot penat jgk tp selalu doa smoga slmt smuanya. Sy bru msok 3bulan.

xde apa la sis. rahim kuat dh tu. mcm sy rumah tingkat 5. tiap hari p balik keje. Alhamdulillah mudah bersalin. nk dkt due ni,kne byk berjln,turun naik tangga.kuatkan otot pelvic kita

setakat sya 18 week 4 days ni doctor mt sy jgn terlalu lasak. jdi sy kurang bt keje2 berat mcm mop lantai dll. turun naik tangga x sllu. tp xsure klu kandungan dh meningkat besar..

dah 8 bulan. elokla tu bersenam. saya dulu opis 3 tingkat, saya tingkat ketiga.sampai saya pun dah tak larat nak naik turun, bersalin awal sebulan. baby tak saba nak keluar 😁

dh 8bulan sis,mmg elok pn naik trun tangga itu adalah satu senaman juga utk mudahkan proses bersalin nti...sy hri2 naik trun tangga sis,sy skrg hamil ank kedua 7bulan dh...

sy umh tingkt 3.. dr first prgnt smpi skrg 8m naik turun tangga .lif xde 😅 tmbh2 2hri skli mmg kne p klinik cek bp😆.. kdg2 penat jgk tp tula anggap jela cm senaman😂