Gatal?

Badan gatal satu badan. Kadang2 perut. Boleh ke garu kat perut? Sekarang masih gatal lagi. Tk tahu bila hilang gatal ni. Penuh parut satu badan. Ada petua tak??? help

20 Các câu trả lời

Sya pon mcm tu . dulu sblom prgnt kaki licin je takde parut . tpi strt prgntkan anak sulung mmg automatik gatal2 dri 1 tempat ke 1 tempat . sy pulak mmg jenis kalau dh dpt garu tak beringt . anak sulung nk ke due gatal2 di hbgian kaki je , skrng prgnt anak ke 3 smpai ke tangan dh strt beeparut . skrng anak sy yg sulung dh 5 tahun kaki masih tak hilang parut .

sy pun sama gatal 1 bdn lg2 bahagian perut tp sy elak garu guna kuku dengan sapu2 guna kain & sapu krim @ lotion tuk hilangkan rasa gatal. kulit perut kita meregang & akan sangat kering serta kurang lembap. jd elok sapu krim , lotion @ minyak sapu tuk elak dr kulit perut kering & mnyebabkan rasa gatal.

5y trước

Tulah. Dah guna krim tp sama je. Sekarang ni tk tahu nak guna apa dah lotion apa yg okay

Sy masa ngandungkan anak sy yg sblm ni satu badan penuh gatal2 mmg bila dapat garu fuhh x puas. Gatal dye mng xde ayat yg ley terangkan. Google dye kata ada stgh org ngandung mmg gni. Dan selalu nya yg ngandung baby boy. Nama gatal2 ni ialah rashes during pregnancy

5y trước

Memang anak baby boy😂😂 sy pun garu je tak tahan. Ubaaat semua dah cuba tp tulahhh

Saya dari tahu pregnant terus gatal2. Tmbah lagi kt bhg ketiak. Sampai hitam luka berdarah tetap gatal. Selagi tak garu saya tk blh buat kerja lain. Klau garu pedih pulak. Dh pkai mcm2 ubat sapu n cream still tak boleh buat apa. Tidur pon tak lena sebab ketiak pedih n gatal😩

5y trước

Samalah. Kadang2 terjaga sebab nak garu je. Macam2 ubat guna dah. Tp tulah

sama situasi dengan sy skrg ni. satu badan gatal and gatal dia mmg xboleh bwk bincang 😣😣 gatal yakmattt.. xboleh tahan dari garu. sy bru 17weeks.. mohon tips n suggestion hilangkn gatal and parut.

5y trước

Sy haritu belas2 week gak. Pastu okay kejap. Pastu jadi balik. Letak ubat pun okay kejap pastu jadi balik. Tk tahu nak suggest lotion apa ok. Sebab ritu kk bg ubat calamine. Try jelah. Tp kejap lah effect dia😂

Sy gatal kat breast.. nak2 kat bahagian nipple tu.. garu jgak tapi just gsok2 je.. alhamdulillah skrang 21 weeks xad lagi gatal satu bdan kecuali bahagian breast ni haaa.. aduhai..

5y trước

Sama juga sis.. Saya sapu cream yg KK bagi.. Tak brapa gatal.. Dan bintik2 merah pun dah hilang..

Orang tua2 tak bagi garu sebab risau nanti perut tu ada kesan mcm merekah2 lepas bsalin katenya la ... So sapu lotion je, sekarang ni ad jual dh lotion yg khas utk ibu preg..

Saya tkde rsa gatal.cma badan ni cpt lebam..sblm ni bkn main susah nk lebam, skrg jtuh sikit, langgar bucu meja ke,da lebam truk mcm kna pkul

Saya masuk 8 bulan, Baru rasa gatal sngat kat bahagian perut.. Saya tak garu sngat. Just gosok2 jer. Takut dapat kesan parut atau terkene baby

5y trước

Ada bintik2 tak?

Pkai losen pink, blh mintak di kk atau beli dkt farmasi, dia sejuk kan badan yg gatal2,sy pernh kn ms kandungan 5 bln.

5y trước

Kk dah bg dah. Calamine tak silap. Tp tulah still gatal lg