Gatal?

Badan gatal satu badan. Kadang2 perut. Boleh ke garu kat perut? Sekarang masih gatal lagi. Tk tahu bila hilang gatal ni. Penuh parut satu badan. Ada petua tak??? help

20 Các câu trả lời

Kalo gatal kat bahagian perut, cuba sapu cream atau oil anti strectching.. Kulit merenggang pasal tu gatal.. Jgn digaru..

Sy kat bahagian kaki.. Asyik gatal je bila dah masuk 20weeks ni.. Garu sampai luka.. Banyak pula tu 😅 kat perut pun sama.

5y trước

sme la..bile garu die jd mcm gegata pn ad pstu naik kt tgn mcm tu ,da x cntik da kaki tgn bnyk luke

Puan dah brapa week ? Ada ambil b complex ke ? Sbab masa mengandung I tak bole ambil b complex .. satu badan gatal, bengkak..

5y trước

Tak amik. Risau gak pasal ubat. Takut alekgi ubat. Sebab sekarang makan ubat zinkcofer je.

Jgn guna shower cream yg ada antibacteria,akan buat kulit jd kering & gatal....guna shower jenis lembut mcm baby bath

5y trước

Dah guna dah. Baby punya bath macam biasa je

Sy gatal kt kaki dgn celah paha..x tau nk wat camna...any suggestions utk cream yg bagus x?

5y trước

Kaki tu ok lg kalau pelipat peha ni x tau nk wat camna..sampai dh hitam2 kt bhgian tu...Kita tgk pun malu...huhuhuhu...

Parut2 sy semua hilang sendiri. Anak sy dah umur 9bulan

5y trước

Eh yeke. Org kata susah nak hilang. Memang hilang eh

sapu lotion sis dpt kurangkn rasa gatal 😊

Saya pun sama sis..gatal² satu badan..

Jgn biar kulit kering. Kena selalu moisturise.

5y trước

Moisturezer apa eh okay untuk ibu mengandung? Any suggestions tak?

same laj 😭😭😭😭😭