Hingus

Baby umur 1 bulan klau berhingus boleh mkn ubat flu x??

13 Các câu trả lời

tak blh.. kalau blh sedut sendiri hingus dia. letak vicks baby di tapak kaki. Jgn directkan kipas atau aircond pada baby. Paru2 baby kena jaga juga yer mommy. Saya ckp mcm nie sbb saya ada experience anak sulung saya. Sudahnya lepas 3 bln dia selsema teruk n batuk kena admit. Doktor ckp dia kena bronchitis dan terus kena asma. bayangkan dia membesar kuar msk hospital je.

4y trước

Sis cari minyak habatusaudah , ank sy sebijik mcm ank sis, alhamdulilah.. selepas amal kan minyak tu,selsema pon susah nk dpt.. try lah sis.. cari jenama mamz.. hanya sapu di dada n belakang.. insyaaallah gan izin Allah .akan sembuh...

tidak sama sekali. walhal smpai usia kanak2 pun seeloknya tdk beri ubt slsema. cuma ikhtiar cara natural/alami/ tradisional. sapu minyak asmak mujarab pd dada dan blkg bdn baby. sedut hingus dia mgunakan alat pnyedut.. lg bgus klu pndai buang hingus baby guna air.

Tiada ubat batuk and flu utk bayi bawah 2 tahun ye....akn affect brain development dia.. Nasal spray/sterimar kat hidung baby...then sapu minyak baby ( tropika/ CF RUB tasneem), sedut hingus guna penyedut hingus baby tu Apa2 bawa baby ke klinik kalo x pasti.

ubat mkn selalunya doc xkn bg klu bru sbulan... cr petua yg alami.. lebig selamat.. cm ltak kunyit di bhgn t hudung.. akn keringkn hingus utk bby lbih sng bernafas... sireh di layur ltk pd dada... byk lg boleh google

kalau nak kasi ubat kena refer doctor dulu sis .. sebab awal lagi tu ... anak saya duku makan ubat pun atas arahan doctor, itupun doctor suruh bagi 2 hari je ubatnya, kalau lepas 2 hari tak lega kena refer dia balik

newborn tak boleh bg sebarang ubat lagi.. beli nasal spray baby dkt farmasi & penyedut hingus. boleh cari video cara buang hingus baby & cara nak check hidung mana yg tersumbat..

Awk, cari minyak habatusaudah jenama mamz.. bgs utk budak selsema,hanya sapu aje sis, bgs sngt 2... pergilah cari ye.. sis akan jatuh cinta..

bby bwa 2 thun teda ubat slesma atau btuk..Saya gna so wallet bgus..skali gna trus jatuh cinta..sya gna satu Hari Jak trus kring..

no. tak boleh. boleh berhenti bernafas nnt. just spray sterimar/titik air garam yg dr bagi saja utk cairkan hingus

Ada banyak cream. Tapi tu pun doc suruh sapu nipis je. Ubat telan memang xboleh la.