Boleh recommend jenis puting apa yg sesuai utk newborn baby umur sebulan..

Baby sy jenis kuat ngempeng smpai overfeed. Muntah² even da burp. Ngempeng smpai 1-2jam. X boleh buat kerja dibuatnya. Boleh tau ibu² pkai puting brand apa ye.. klu ade gmbar skali bagus jugak.. X sure puting mana yg sesuai utk newborn. Sbb bnyak jenis kan skrg. Ade yg berlubang, ade yg xde lubang. Ade yg jenis flat, ade yg mcm bentuk nipple, ada jgk utk pg, dan utk mlm. Bnyak sgt choice smpai x tau mana yg sesuai mana yg ok utk newborn.. sbb nak elakkan pembaziran(beli x pkai) Baby baru sebulan.

13 Các câu trả lời

sy beli 3 brand, bby same mcm ank sis, last2 sy cari puting, brand avent jenis orthodentic xmo jenis flat, brand nuk (puting color kuning) pun same jenis flat & extra soft katenye same orthodentic xmo jugk, last2 beli tommie tippie jenis bulat tp orthodentic yg ni ok alhamdulillah bby ok & x buang lg, 2 brand td mmg bby xmo, hisap trus then trus die buang

bli je ikut kmampuan awak.. sbb puting nie pun mcm susu formula.. ikut kesesuaian baby.. mcm sye try brand yg palg murah.. klu baby reject bru cri yg mahal sikit.. 1st brand sye bli anakku.. n trus anak ok.. skg pun gne brand yg sme.. ikut age baby 0-3 month utk prmulaan.

Masa anak saya baru lahir dia guna avent ultra soft rm9.90 saya beli shopee. Maybe sbb sama jenis dgn puting avent natural botol susu dia. Anak saya guna puting time nak tidur sahaja. Itupun dia akan luahkan sendiri bila dah mamai.

Try And Error, tp baby sy 100% bf dia terima Puting Jenama Pigeon .. Jenis dia lembut and leper .. Bagi Waktu Tidur Je .. Alhamdulillah Takde Nipple Confius kalau kita bg dgn betul .. Goodluck mummy!

saya guna nie .. saya faham sbb anak saya pun macam anak awak.. saya fully bf . saya bagi dia dah sebulan lebih macam to alhamdulillah tak keliru puting pun ..

Awk kena cari puting yg sama dgn tekstur puting botol anak atau sama dgn bentuk nipple awk. Setiap baby lain2..

Kena slow2 ajar tu Baby nak bau maa je tu Mcm sy bedung baby setiap kali nk menysu

9mo trước

anak saya mengamuk kalau bedung, tgn mmg nak keluar mmg meneran2 marah kalau x kasi tgn keluar. Dia cuma nak bedung klu dia dah mengantuk je

Sy pernah dgr review brand NUK ok untuk elak nipple confuse. Boleh cuba.