Baby Jeluak@muntah

Baby sy bru 20 hari.. Dia bfeed & fm, tp yg mjdi krisauan dia selalu jeluak bila lps minum. Byk pula tu. Adakah xssuai susu yg sy bg? First time sy hadapi cmni.. Susu jenama dutch baby. Ada x mommies pernah jd cmni?

6 Các câu trả lời

Takut overfeed baby. Setiap kali lepas menyusu, make sure sendawakan baby terutama lepas bagi susu fm. Tunggu 10-15min baru baringkan baby semula. . Tinggikan kepala baby bila bagi susu. Bila baringkan bedung leklok, bagi mengiring sikit. Blkg & depan perut baby sendal bantal. Takdela jeluak tu masuk mulut balik. . Baby masih kuning ke mommy? Klo dah takde kuning, boleh dah stop fm tu. Ade susu badan, teruskan. Lagi banyak baby hisap, rangsangan tu akan signal badan mommy untuk hasilkan lebih banyak susu. . Sy awal² susu sikit jugak tapi tak bagi pon fm, milkbooster pon tak amik. Sy just susukan baby je dlm pantang. Lame² bila pam boleh nampak peningkatan susu tu. mindset kena positif. Tak boleh stress². InshaAllah susu tu cukup untuk baby. . Klo boleh cuba bagi susu ibu minimum 6 bulan. Antibodi baby pon kuat, duit beli fm pon boleh jimat banyak.

5y trước

Kuning dh xda.. Skrg alhamdulilah susu bdn byk.. Harap baby sy ok la.. Stiap hari jeluak wlpn dh sdwa.. Lgpn baby sy kerap nk myusu bru btenang, maybe sy kena bg soother utk tenangkan dia sama..

ank sy pun mnum dutch baby..lps mnyusu slalu muntah..jd demam jgk..bwk g hosp kne admit ward smgu krn jgkitan kuman dlm usus..klau slalu muntah baik bwk g hosp..x ray tgok ade mslh x dgn usus

5y trước

So baby sis cmna tmya skrg? Risau la pulak😢

Sis bg susu byk sgt nie.. pastu pastikan sendawakan bby lepas minum fm..

5y trước

Harap sbb tu la..

penghadaman bby tue sis...jumpa doc sis kalau berterusan muntahnya...

5y trước

Ok.. Tq advice🙂

baby sy pun sama

5y trước

Kan.. Naik risau pun ada ni 😢

Mungkin baby kenyang lebih . Sis lepas bg baby sus try sendawakan baby .

5y trước

Maybe sbb ni sama.. Tq advice