Bayi suka senget kepala ke kanan.

Baby sy 2bulan18hari. Klu sy dukung mcm biasa normal ja kepala. Tp bila sy dukung hadapkn dia ke depan posisi dduk kpla dia akan senget ke kanan. Mcm berat kpla dia. Normal ka tu? Mgkin kah dsebabkan baby blum keras leher lg. Ada ibu2 yg mgalami juga x? Ada tips?#ingintahu #seriusnanya #firstmom

9 Các câu trả lời

baby saya lahir secara vacuum. time nyusu perasan dia mcm x nak langsung latch belah kanan. naluri ibu ni rasa lain sebab before ni boleh la jugak gagah nyusu belah kanan. awal2 pun saya rasa mcm maybe ni feeling je kot.. sampai la dia x nak lgsung pusing kepala dia tu, asyik nangis je cmtu . pukul 9 malam umur dlm 2 minggu lebih rasanya umur dia . bawak g emergency n suspect leher dia mcm tergeliat sejak lahir efek dari vacuum tu dgn berat 3.8kg n kena fisio sampai lah hampir 7 bulan ulang alik ke hospital utk follow up. so tak salah andai ibu rasa tak kena boleh terus g klinik utk kepastian gitu.

11mo trước

Salam nak tnya anak puan da ok ke? Baby saya pun lahir secara vacuum gak . Baby suka pandang belah kiri je. Susah nak pandang kanan bila susu pun susah belah kanan bila nak pusing kepala belah kanan cam susah sikit tp bila dukung die suka pandang kanan . Die susah nak pandang kiri pelik lak. Kepala jd teleng Risau tortikolis

normal. anak sy pon mcm tu masa 2bulan. risau dibuatnya aligment lari ke ape 😂. tapi masa 3bulan bila dia dh boleh niarap sndiri baru elok tegak.

2y trước

oww hehe. yaaa. skrg anak sy 4bulan+ . tegak & kuat dah kpala dia

mmg lher baby blum kuat lg tp klo bole ibu kena sendal la sikit.nnti jd tbiasa ssh dh nk ubah.nk tgu dia keras kot dh serasi senget nnti.

ya2..leher belom cukup kuat..teruskan buat tummy time..dan baring meniarap..lama2 ok tu

Sama dengan saya bayi 2 bulan lebih suka sengat ke kanan...risau juga

leher xkuat lg tu..ajar dia tummy time

2y trước

oh ok. slalu juga tummy time. tp kepala ttap senget ke kanan.

Leher dia belum kuat lagi tu..

2y trước

ow jd normal la tu? takut dia tbiasa pula senget ke kanan

Haah leher blm kuat tu

leher belum kuat