Kedengaran pelik…

Sy tau kebanyakan x de pengalaman begini. Baby sy 1 bulan dah tp sy perasan atau mgkin perasaan sy sje, dia x suke bila sy dodoi atau dukung dia. Dgn sy dia menangis. Tp bila ayah atau mak yg dukung trus syp. Smpai kdg2 sy kecik hati mgkin baby x suke sy. Spe pnah mcm ni? Atau ade sbb lain?

5 Các câu trả lời

Sy bsalin czer n totally sy rasa mcm bkn diri sy smpai la hari ke 46..masa awal2 baby mcm xnak kt sy, n sy pwn mcm xnk tgk dia sbb sy sgt2 stress, bdn lemau, xda energy, ada anxiety n boleh dikatakan ad simptom meroyan..time tu sy kalo dgn sy je ngis2..dgn mertua okey je..tp sy cuba kawal n consume shaklee..perasaan tu beransur2 hilang n skg baby slow2 boleh dgn sy..sy boleh tidurkan dia cuma sy xboleh bdua saja dgn dia..cuba borak byk2 dgn dia..even dia xphm sy cuba borak smbil senyum2 even xtau pwn ap benda la diborak..kita kuat tau mommy💪🏻💪🏻💪🏻

1y trước

Tula..skg start smlm hingga arini dy bt perangai xnk tido sgt😵‍💫😵‍💫..mental mak nya..tido pun 5-10min merengek😫😫

maybe bau susu kat baju kita.. anak sy pn mcm tu juga.. pantang kita baring sebelah dia mesti dia reyau cri puting x bg dia pnya lalak mcm kene dera.. kadang2 tu stress bukan ape dia xmnyusu sngt pn..nak nyonyot jer smpai sejam.. bila kita bangun dia pn buka mata 😭😭rasa stress juga usia bru 23 hari..

Awk bg susu badan ke? Baby sy pun mcmtu..bila sy yg dukung, dia menangis..sbb bau susu di badan sy..jadi, dia menangis sbb nk susu..tp bila suami sy atau adik sy dukung, dia senyap je..

1y trước

Sama .. ngn suami diam je .. bile ngn saya tercari2 puting .. kdg2 kelakar tngok anak sndri

bukan baby x suka. maybe cara dukung awk x kena gaya yg dia suka. thats why dia nangis. one more jgn dukung baby masa stress. baby boleh je rasa kita tgh stress.

1y trước

Oh ye ke mcm tu. Ptot la. Sy stress sbb still dlm pantang dan x dpt sokongan dr family. Sy penat jge sorang2. Pantang sy pon terabai skli sbb sy kene jge diri sdri. Lpas ni sy cuba kontrol emosi. Terime kasih info tu

Tak pelik awak. 😊 Itu perasan awak je. Saya pun sependapat dengan mommy yang dah komen kat awak.