Baby langsung Tak nak minum susu

Hi baby sy 10 bulan lebih dah, baru2 ni bby langsung Tak nak minum susu. Knp ye? Stress ye 🥲

4 Các câu trả lời

Berapa lama dia tak nak minum susu? Susu apa yg pernah cuba offer dlm tempoh dia tak nak susu tu? Anak dah boleh makan, kan. Jadi, dlm tempoh dia tak nak susu tu, pelbagaikan menu berasaskan susu. Bubur, smoothies, aiskrim, lauk, kuih, biskut dll.

1y trước

Alhamdulillah

Anak sy pun kurang menyusu since usia 5 bulan. Kurang menyusu botol la. Tapi kalau bagi breast, dia ngap laju je 🤣

1y trước

bby sy minum fm

Tukar botol air biasa la kot kalau x ank botol susu..susu kena minum jugak😁

Probably it’s time untuk dia wean off. Maksudnya kena focus bagi makan saja.

1y trước

takpe ke ?