Penyusuan baby 10bulan

Hi momies. Ada pngalaman tak mcm mana nk bgi anak minum susu formular? Anak saya dh 10bulan taknak langsung susu formular. Dah bagi susu lembu&kambing tetap taknak. Bila minum dia buat2 nak muntah. Mcm mana ye ? 🥲

4 Các câu trả lời

Same laa. Die xnk botol kot. Sbb sy try bg susu frmula dlm cawan die minum pulak. Sy strt dgn bg tiap pagi. Lpstu siang sy jrng bg susu bdn. Kdg2 sekali je kalau siang. Die nngis pon sy bg susu frmula dlm cawan

Lari topik sikit.. anak awk 10bulan hisap susu bdn brpe kali shari?? Kalau mlm die bgn mntk susu x?? Anak sy 10bulan akn bgn tiap 2jam tgh2 pagi nngis nk susu.. mcm newborn lgi.. kalau siang dlm 4jam sekali

1mo trước

Haa’ahh. Kita lebih kurang sama.

Hi mama2 semua.. nak tnya xpa kah bby 10bulan masih guna puting botol susu yg size 0-3m? Sbb bg puting 6bulan ke atas.. dia mcm dpt tahu n kurang hisap skjap2 luah balik.

1mo trước

Takpe. Ikut keselesaan baby. Anak saya guna NB teat size sampai umur 2y.

Sebelum ni anak minum susu ape? Kalau bf cuba pam susu offer kt anak

2mo trước

Dia fully bf je smpai skrg. Dh cuba pam dia kdg2 je nak minum dlm botol. Kdg taknak langsung