Tidur bayi

Baby saya usia 17 hari ..bby baru lahir mmg akan tdur je ke ? Bngun hanya utk menyusu tak smpai 30mnit pastu tdo balik ..paling lama bngun pun 1jam tu pun bngun nangis sbb nak berak ..tkleh trus bngun mmg menangis je ..klau nak tgkk bby tu bngun tnpa menangis tu pun kdg2 😅😂 paling bnyk ..tdo je kerja..tak prlu risau kan ? #seriusnanya #firstbaby

10 Các câu trả lời

Normal awak, bby baru lahir mmg banyak tido, bangun pun nak susu.. Kalau mcm anak saya, nanti umur sebulan nampak la dia celik sikit, tu pun selang hari kalau hari ni dia banyak celik, esoknya dia tido aje, masuk 2 bulan dia dah ade akal, dia masih tdur banyak, tapi sekali celik banyak akalnya menangis bukan sbb nak susu aje, sebab bosan, panas, nak minta didukung. Tapi jgn hadkan anak tdur ye tu utk tumbesaran dia.. Bila dia cukup tidur, bangun2 je dia dpt kemahiran baru seperti tersenyum, mengagah & juga tumbesaran baru spt berat tinggi. Cuma newborn kalau kuning je kena kejut 2 jam sekali menyusu..

*_JADUAL TIDUR BAYI_* _Newborn_ ```Siang``` *2 Jam 30 Min* x 3 kali ```Malam``` *8 Jam 30 Min* _1 Bulan_ ```Siang``` *2 Jam 15 Min* x 3 kali ```Malam``` *8 Jam 30 Min* _2 Bulan_ ```Siang``` *1 Jam 50 Min* x 3 kali ```Malam``` *10 Jam* _3 Bulan_ ```Siang``` *1 Jam 40 Min* x 3 kali ```Malam``` *10 Jam* _6 Bulan_ ```Siang``` *1 Jam 30 Min* x 2 kali ```Malam``` *11 Jam* _9 Bulan_ ```Siang``` *1 Jam 22 Min 30 Saat* x 2 kali ```Malam``` *11 Jam 15 Min* _12 Bulan_ ```Siang``` *1 Jam 7 Min 30 Saat* x 2 kali ```Malam``` *11 Jam 30 Min*

2y trước

mcm ank sy setiap 2jam msti mintak susu.. hehe..

🙂🙂🙂 Normal sis, bby memg keje tido je, bgus utk tumbesaran dia... Kcil lg tu, nnt semakin dia mbesar, semakin kurang tidurnye, nk2 bila dia dh start explore keliling dlm 7 ke 8bln cm tu, bby ni cepat besar, pejam celik jap je dia membesar... Ape pn enjoy the journey ye sis🙂🙂🙂, rindu nk ada bby kecil lg🤭, tp bila layan karenah 4 superhero ni, jd pk bnyk kali plak dn ke idak...🤔🤔🤔

untung awak dpt bby kuat tido.. saya ni dri hri first bby lahir ske bjaga start dari pukul 12tghmlm smpi pukul 7 pagi 😂 2bulan jadi burung hantu dengan perangai dia bjaga smpi mak dia naik tekanan darah tinggi😂

2y trước

aduh haha payh tu kalau hari2.. bby sy kuat tdo tp kdg2 ada juga merengek tu mcm mlm td dri jam 2 smpai jam 5 je 😅

Sementara dia tido ni rehat laa.. esok2 dia dah taknak tido kita plakk nak dia tido hahahhahaa 🤣

2y trước

tu la saya x ajar buai dri bby sbb hanta taska, risau dy nk buai je pulak nt

normal..newborn ada kuning mcmtu..tgu dia besar sikit,,pnt nk melayan..nk Suh dia tdo lakkk

dh jd ibu2 ni kena byk mmbaca dan amik tau psal prkmbngan baby.psal najis pon kena byk mmbaca

2y trước

ya 😊 sbb tu lah saya sya sni cari sebab kenapa dan mengapa 😅

sementara awal ni sis, tu la rutin.. nanti dh makin besar, baru la maknya jadi burung hantu

2y trước

ada la tu yg baby xpuas hati 😂😂 nanti slowly ajar baby beza siang&malam pulak. utk 0-3 bulan digalakkan bedung sbb baby masih dlm fasa peralihan alam. kdg nmpak mcm dia xsuka tp kdg teknik bedung yg salah..

itu normal rutin newborn.. lagi² dia ada kuning mmang kuat tido

2y trước

msuk brpa bulan tak merengek suka hati ye ? sy first mom smpai begetar getar kaki tgn dgn peluh lagi klau bby nb sy mnangis ..tkut sngat2 dngr tangis bby nb

normal