bengkak susu

baby saya prolong jaundice tp bila df minum sikit je so saya ikhtiar bagi susu kambing fm + df tapi lately dia dah taknak df sampai saya bengkak susu. dah pump pun masih sakit. apa patut saya buat?

4 Các câu trả lời

Anak sy pun mcm ni haritu. Mati akal sampai susu drop sbb bengkak banyak kali. Sampai nak give up je. Sy pam dan bg je sbb goal saya nak kuning dia turun je. Ank saya prolong jaundice juga. Tapi bila dia dh ok sikit, slow2 sy introduce df. Mommy and baby kena sama2 tenang waktu nak re-introduce to df ya. Anak sy dulu mengamuk2 padahal masa baru lahir tu dia pandai je df tp lepas hospitalised diorg suruh pump sbb nak monitor susu byk mana tu yg jd masalah. Skrg dia kalau ada sy dia taknak botol langsung dh

Sis, apa kata sis yang try minum susu kambing tu.. Saya haritu baby jaundice tinggi 200 lebih. Saya memang paksa baby df every 2hrs,dia tidur pun saya kejut untuk df dia..sis kena paksa jugak untuk dia minum susu, or else kuning dia tak turun, breast pun bengkak. Kita pun sakit & stress 😭maybe sis boleh cuba amalkan makan kurma, susu kambing jugak, marmet & tuam breast tu. Sis jangan putus asa tau. Moga baby cepat baik dari jaundice & sis pun moga cepat surut bengkak.. Take care.

7mo trước

saya baru consume susu kambing seminggu tapi 2-3 hari ni baby taknak df. mengamuk2 bila nak bagi df

Sy awal2 dulu pon macamtu. Tiap pagi kena bengkak susu. First sekali sy tuam dulu , urut2 mbulat then sy marmet supaya susu tu keluar. Jangan pump dulu kalau bgkak nanti makin sakit sis. Seksa sangat. Marmet je bagi susu keluar. Susu tu blh simpan bg baby minum xdk masalah. 1 lg tips sis beli supplement lecithin. Mmg bagus. Boleh google dulu sblm bt marmet n mkn splment tu. Gdluck 🥰

urut pakai sikat jangan kuat kuat tapi, boleh letak kelopak kobis