Bengkak Susu

Ada tips or apa apa cadangan tak untuk saya yang bengkak susu? Baby takdapat nak DF. Dah try pump tapi masih bengkak. Ada tak cara lain? Sakit sangatt#firsttimemom

10 Các câu trả lời

1) tuam sejuk sampai kebas, kemudian tuam panas sambil tuam sambil buat urutan.. boleh cuba google cara nak buat urutan dkt payudara awak.. lepas tu xperlu pam, awak marmet.. boleh google juga cara nak marmet mcm mna.. sakit mmg sakit tapi awak kena tahan.. ulang sampai awak lega 2) kalau ada massager lactation boleh cuba urut pakai yg itu dkt kawasan bgkak susu 3) mandi dgn air suam / water heater. masa mandi tu awak massage breast awak yg bengkak tu. kalau syg susu yg keluar tu awak boleh tadah dgn milk collector. masa mandi tu boleh cuci nipple awak. guna cotton jenis bulat2 celup dlm air biasa dn cuci nipple awak, xperlu sabun. size corong/insert pam awak dah betul ngam dgn size nipple ka?

2y trước

setuju yg ni

Jangan pam semasa bengkak. Guna milk collector. Tuam dgn kain panas, Urut dulu, tengok google cara urut yg sesuai dgn awak. Mandi dgn air suam. kalau sesak kepala, minta tlg suami urutkan dan tuam. Nnt dah lega, kita tenang buat sendiri

mcm sya bengkak susu mcm2 petua dh amal.tetap bengkak susu smpai ank 3 tahun baru kurang sikit bengkak susu.bengkak susu ja cepat2 sya perah.guna pam sakit lambat.semoga d permudah segala urusan puan..

Amik tuala kecik . Basah kan dgn air suam . Tekap dekat yg bengkak tu . Urut urut sikit . Nnti susu nya keluar . Klu sakit sngt makan ubat tahan sakit ke paracetamol ke kalau tak awk demam nnti

Tuam dengan air panas selang air sejuk. Kena rajin urut dan marmet. Tadah susu guna milk collector. Boleh letak susu badan dekat nipple yang pedih tu

Saya pon bengkak susu hari ke 3 bersalin. Nasib CL saya yang urutkan mmg lega sgt, susu keluar mcm biasa skang ni. Baru boleh pump.

nurse kk ajar sy.. amik tuala .. tekap dgn air sejuk dulu.. lpstu bru tekap dgn air suam..mmg menjadi

Saya mandi air panas sambil urut bahagian bengkak tu. Sebab kalau tuam je tak surut.

Tuam dengan air suam. Ambik masa nak sembuh. Kena konsisten tuam , urut2, perah

tuam kan