1st Solid food

Baby saya lg 2 mggu masuk 6 bln. So nk tnye , blh ke kita buat bubur siap2 utk sminggu dn reheat je ble nk bg baby mkn?

3 Các câu trả lời

Kalo bole masak hari2 sis...tekstur bubur kalo ltk dlm chiller atau frozen mcm lain skit da kalo reheat blik...tp terpulg ikut kelapangan masa sis..

Buat fresh lg bgus.. sbb perut infant bukan mcm perut org dewasa... 😅

Bubur masak pagi smpai tgah hari boleh mkn..tapi masak baru utk petang..