cucuk 1 bulan

Baby saya baru cucuk satu bulan tadi, just nak tanya untuk langkah awal sebelom terjadi, kalau baby demam lepas cucuk, nk buat mcm mne ye?

2 Các câu trả lời

Klu baby demam selepas d beri injection, kna mandikan baby mcm biasa, beri kerap pyusuan susu ibu, gunakan pkaian yg nipis & lakukan tepid sponging.. Tp bila demam baby x pndai kebah slama 3 hari, baby x aktif, & suhu semakin tinggi, cpt2 bawa baby ke hospital

Nnt diberi syrup panadol. Blh bg baby. Tapi zmn skrg baby x demam lg lps injection. Jrg dah. Kcuali baby mmg nak demam sebelum injection yg kkdg ibu tak perasan..