Baby x sesuai susu fm

Hi, baby saya baru 30 hari. Susu saya mmg dah kering , so sy pilih nak bagi fm, ada org rekomen suruh bagi Similac Tc, tapi sejak bagi susu tu anak kerap minum susu, kadang 30 min sekali, dia minum 1 hingga 2 oz. Tapi sebelum ni dia minum susu frisolac okay je minum 2 oz setiap 2 jam, tapi setiap kali minum je susu dia terus berak, sbb tu sy tukar susu ke Similac Tc ni. Lagi stress , baby kerap kentut n bau kentut busuk sangat macam telur basi n pastu baby kerap nangis n tak nak tido walaupun saya dodoi dia. Pastu najis dia pun sehari sekali tu pun warna hijau gelap , tekstur cair. Hari ni dia tak berak lagi, walaupun dah minum banyak susu. Saya risau sangat yang anak saya tak okay dgn susu Similac Tc ni. Apa patut sy buat, buntu pula saya

1 Trả lời

1) susu fm ni awak sendiri kena try and error. bukan ikot suggestion orang dear. sebab setiap penerimaan baby kita tak sama. 2) normal warna najis hijau gelap. bermaksod kandungan iron dalam susu tu tinggi. 3) saya rasa baby awak mungkin tak selesa. kembung perut atau sebagainya. setiap kali baby menangis awak sumbat susu ke? baby menangis tak semestinya dia nak susu je. awak kena belajar feeding que baby.

10mo trước

yang bau tu normal ke ?