Baby kerap jeluak

Anak saya fully susu formula. Dia minum susu similac. Masa awal2 minum dia okay. Tapi lately ni dia kerap sgt jeluak. Dia berak sehari sekali. Kadang2 tekstur najis dia cair dan bewarna hijau. Dia tak sesuai ke dgn susu tu?#firstbaby #pleasehelp

4 Các câu trả lời

Sama mcm ank sy...lately ne kerap pulak juluak... ank sy minum Dutch baby Jew.. sebelum ne 0ky Jew... Hari ne dh msuk 47 Hari.. to berak kerap laa jgk..

sama anak saya pon mcm tu skrg ni sebelum ni ok minum similac skrg kerap jeluak selepas minum susu . Dan najis anak saya pon warna hijau jugak

bila dah kerap jeluak, blh try tukr susu lain. tpi beli yg kecik dulu tngk mcm mn. sy 5 kali tukr baru jumpa yg sesuai.

1y trước

Yeke? Saya pulak dah beli 1 bundle susu similac utk buat stock 2 bulan 🥲 sbb awal2 dia okay. Sekarang je kerap jeluak. Takpelah try beli trial pack dulu susu lain. Terima kasih sis 🥰

bby brp bulan? sukatan bancuh biasanya berapa oz dan berapa kekerapan minum susu?

1y trước

Baby 2bulan. Dia minum 3 oz 2 jam