berat baby

Baby saya 4bulan baru je buat check up..berat dia 6kg.so far still ok tapi saya nak naikkan dia 1kg dalam 1bulan so bila umur dia 5bulan nanti berat dia akan jadi 7kg so dia tak la underweight. Baby fully breastfeed.soalan saya,macam mana nak tambahkan berat baby? Saya paksa dia minum pun dia tak nak..dia nak masa dia nak je..

1 Trả lời

sis just blh bg dia bf sekerap mngkin je sbb bby bwah umur lg klu nk bg mkn pn kn..lg 1 sis sndri pn kna jga pmakanan jgk..mkn mknan yg bkhasiat br susu yg bby minum tu pn bkhasiat jgk