Minta pendapat

Hai mommies , saya nak pendapat mommies kat sini , should I or not , bagi baby I susu formula + susu badan ? Kalau ikut pendapat husb , selagi susu badan banyak , bagi je susu badan dulu . Baby baru 3 bulan. Selama ni fully bf tapi bila waktu siang gini , baby kurang nak susu badan . Bagi breast dia taknak tapi kalau pam masuk botol dia minum la jugak walaupun tak banyak . Kalau malam je dia okey , setiap 2 jam dia nak menyusu badan .Plus niat nak campur susu badan nak naikkan badan dia . Berat so far okey cuma I tengok badan nya macam tak membeso , tapi berat okey je 😅 Taktau la I je yg terlalu overthingking ke apa ke .

3 Các câu trả lời

Sis bekerja ke? Klau bekerja better bagi campur. Takut stock susu kita pam x cukup. Tp Klau sis suri rumah or tak bekerja Okay je bagi susu badan je. Sbb ade kt umah dekat dgn baby. Baby saya pon 3 bulan tp saya bagi campur sbb saya bekerja. Itupon saya bagi FM siang je, malam dah ade kt umah saya bagi direct. Sejak bagi campur ni terasa la badan dia berat dari sblm ni. X sempat timbang lagi. As long baby sihat Okay dah.

Bagi I la you overthinking 😅. No offense ya sis 😊As long as your baby's BMI is normal nothing to be worried. Saiz badan bukan benchmark baby tu sihat sis. FYI, baby at 3 months will experiencing nursing strike and growth spurt. I think you can take a look on these.

yes btolla tu.. selagi susu badan ckop utk baby bg je.. aritu check up 3 bln bmi ank sy trun tp berat n tggi naik sikit.. tny kwn2 dorg kate normal bmi or berat trun awal2 ni.. nurse pon just ckp mkn mknn berkhasiat n mnum susu full cream