Mamy2 yg anak bulan november 2023 ok tak tu?

Baby kite ni dari lahir smpai 3 bulan mmg nakk sekilo2 setiap bulan. Tp masuk 3 bulan slow dah naik berat🤣 Ni checkup 5 bulan YaAllah naik 100g je ye😣 tp smua normal bmi tinggi berat smua dlam range normal lagi. Alahai 🤣 Takpe la nxt month baby 6 bulan blh start mkan dah harapnya naik la berat tu nnt. Newborn - 2.97kg 1 bulan - 4.4kg 2 bulan - 5.3kg 3 bulan - 5.95kg 4 bulan - 6.4kg 5 bulan - 6.5kg Baby full direct breastfeed je. Siang mmg tak tido sngat and active je golek2. Malam je tido lena.

Mamy2 yg anak bulan november 2023 ok tak tu?
9 Các câu trả lời

janji ada naik tu okay dh sis.. anak sy pun sama gak lepas 4bulan dia xnaik sekilo dh mcm nb-3bulan .. dia naik 300 400g je .. skrg 6bulan 7.6kg .. tp tu pun dh okay msih normal ..klau stiap bulan sekilo naik, nnti overweight lgi susah kita nk control mkn dia

Baby november saya 4m dah 7kg 😳 Fully bfm. Doctor kata normal kalau start 4m baby just naik 100g 200g je. Tp tuu la my daughter still naik sekilo. Ku yg mengah nak dukung

sama mcm ank sy, skrg 5 bln baru 6.2kg. dlu tiap2 bln naik 1kg, skrg nk naik 400g pn susah. tp dia dh blh mniarap, mgkin nk ringankn bdn nk mrangkak ke apa.

Alhamdulillah semua ok. Baby saya 5month 9kg 😅😅 cuma dia tak pandai nak meniarap sendiri, mungkin badan semangat kot hahah ni nak berlajar duduk pula

bby sy bru 5bln lebih, (6.75kg) rmbut halus nye 😩🤣 apa tips ksi lebat rmbut ni aaa momy?? mw cukur ksi botak ka dulu ?🥹

1mo trước

Ni lahir 39w4d juga 🤣 hahaha

uishhh,,rambut dia meriah betul..aunty nak tukar dengan rambut aunty boleh tak? rambut aunty dah nipis ni sebab gugur😆

1mo trước

Rambut mak nya ni pun blh tahan gugur juga🤣🤣🤣 rambut anak meriah, rambut mak menipis ahahahah

Sama sis.. 4bulan naik sikit je.. to nurse kata masih normal..skrg aktif siang malam lena ja.. fully bf jugak..

emm sama la anak kita. masa nb naik sekilo tp bila lebih 3bulan terus jadi naik sikit je. risau plak tengok

kasila aunty sikit rambut tu . lebat betchul . rambut aunty tinggal nak botak je ni 😂