Berat baby 31w

Harini 31w4d, saja pg scan 2d. Berat baby dah 1.6kg dah. Last scan masa 28w5d baru 1.2kg 😅 Cepat pula baby membesar ye. Tp sono kata normal dlam range 1.5kg - 1.9kg. Air ketuban ade turun skit skrng 10.6cm je. Mamy2 smua berat badan baby masa nak masuk 32w ni brpa kg? #firsttimemom

15 Các câu trả lời

Baby saya masa 32w scan berat baru 1.4kg je, normal range untuk berat 32w mcm yg awk kata dlm nk 1.5-1.9kg so dr saya masa tu kata nt repeat scan masa 35w kalau berat masih x cun kena refer pakar. So masa 35w repeat scan, dr detect baby saya iugr (baby kecil sebab size stop membesar) berat masa scan 35w baru 1.9kg je normal berat utk minggu 35 adalah 2.3kg++. so saya kena bagi surat refer pakar masa 36w5d, dan keputusan sama jg masa tu. Jadi pakar bagi surat admit wad awal untuk paksa beranak masa 37w sbb kes baby iugr ni kalau biar lama2 dalam perut rrisiko baby meninggal dalam tu sangat tinggi (dr pakar bagitau) 36w6d admit wad, cek ctg baby x cantik then proceed emergency czer. Masa lahir berat anak 1.66kg je admit nicu selama 2minggu utk pantau berat badan smpi 1.80kg baru boleh discaj sma2 baby hehe..

10mo trước

Ye betul, x sangka jg anak saya iugr sebab semua keputusan darah, hb, semua cun sepanjang pregnancy. gdm pun xde, tp gdm ni kena kawal sbb risau anak besar sbb ibu gdm kencing manis kan. Iugr ni jadi dr pakar kata sbb zat x masuk dlm badan babh mostly sebab ada masalah di bhgian uri anak. Sebab tu apa je makanan yg sy consume tu x masuk dlm badan anak. Awl2 perkembangan anak saya sgt ok, start scan 32w tu dr yg cek sy kata anak kecil sikit ikut week. Sbb tulah kena repeat scan masa 35w nak tngk ada perkembangan growth anak or tak dan betul berat anak x naik banyak. Berabis la saya makan bnyk dan consume susu yg bagus utk tumbesaran anak tetap xde kesan 😂 berat sy meningkat mendadak tp berat anak skit2 je berubah sbb mslh uri tu zat x masuk dlm badan dia. hehe tp skg anak dah nak masuk 4 bln dah, berat badan anak masa cek up 3 bulan 5.2kg dah kejar berat badan normal ikut bulan. Graf anak start nborn di bhgian merah skg dah normal, sama jg bmi anak. Hehe senang je nak tambah berat anak

Its okay scan tu pun anggaran berat je. Nanti dh lahir baru lah tahu berat sebenarnya. Experience saya lagi lah berapa kali terkejut. Sepanjang checkup berat baby mmg naik cantik sangat2 tiba2 dah last nak terberanak tu 2,3 kali scan kat pac mmg tunjuk baby dlm 3kg+ sekali dah bersalin alahai kecik comey je 2.33kg je baby keluar 😂 mmg sepanjang checkup berat baby tunjuk dln 3kg ++ tak sangka jauh beza sngt ke 2.33kg. Tapi apa apa pun yg penting baby lahir sihat. Berat badan pun cepat je naik dlm sebulan baby saya naik 2kg. Besar2 pun nanti lenguh tangan nak mengangkatnya 😂

Saya, scan wk31: 2.24kg, scan wk36: 2.8kg. Doc cakap baby besar maybe ikut parents sebab sy husband n wife both tinggi. Siap doc suruh repeat minum air gula kot2 gdm hujung pregnant. Tapi minum air gula dari awal sampai hujung pregnant 3 kali semua result cantik. Last scan next week wk38. Doakan sy ya🥰. Harap2 dapat bersalin normal. Tapi kalau terpaksa czer pun sy ok je asalkan baby selamat.

saya xigt berat baby masa 32 week. 1st baby scan berat baby before bersalin 3.3kg. baby keluar 3.15kg 2nd baby scan berat baby before bersalin 3.3kg. baby keluar 3.52kg. both bersalin normal. yg 1st ja hampir kena ceaser. bersalin normal dlm bilik operate. 2nd degree tear. 2nd baby doctor ckp terkoyak sendiri. kena jahit sikit ja

berat baby saya waktu 30w5d 1.6kg awak, tp doktor kata okay je. air ketuban 15cm alhamdulillah semuanya okay. saya ada gdm, so tiap kali checkup kena tengok berat baby kalau terlebih besar, 38w dah kena serah diri😅 lusa checkup nak masuk 32w belum tahu lagi berat baby

Sy masa scan 28w 1.5kg, then 29w 1.7kg. Terkejut jugak dlm masa seminggu boleh naik banyak. Tp doctor cakap normal je. Ni dah lama tak scan, tunggu next week 36w pulak scan. Sy takda gdm tp risau jugak baby besar sgt nanti susah nak teran 😂

sy scan 32w dalam 1.9kg. air ketuban semua okey. tp jgn ingt anggaran tue betul. kdg -+ average berat baby tue atas mesin scan jgk. hehe. sama ank first scan 39w 3.35kg alih² keluar 2.97kg jea. hehe

saya 32w twins,twins A berat 2.45kg ,twins B berat 2.16kg...nk tggu 37w ni ya Allah agak2 berapa la berat Dorang😅 tp serious mkn MMG laju 😂

10mo trước

Oklah tu sis. sy ni twin. berat sy waktu lahir 2 kg adik sy 2.2kg je🤣. Tapi Ibu sy badan kecik

I before pregnant anak ketiga 38kg, 39weeks berat just 43kg. Baby lahir healthy 3.1kg. Sekarang tgh pregnant anak ke4 berat 42kg 29weeks

Sya masa 32w pkar scan baby dlm 1.7-1.8 lagir masa 32w3days baby 1.5kg je, there’s some error sometimes