Baby

baby boleh stop pakai stokin umur berapa bulan? baby saya 2 bulan 15 hari, pastu rumah agak panas,macam kesian kat dia kena pkai stokin,tapi takut kembung pulak kalau tak pakai....ibu dilema?

59 Các câu trả lời

bayi pakai stokin sampai umur berapa? Jawapan saya mudah je. Siang tak payah pakai pun takpa..anak sy 3bln da xpkai dah siang.tapi myk telon tu kena sapu gak la kt tapak kaki.. bila malam je bg pakai sampailah sekarang sudah 7bln.huhu

Pemakaian stokin pada bayi saya pulak bila lpas pantng trus xpkai dh..except time sejuk.. nurse yg sruh bukak..utk perkembangan bayi, awk just sapu minyak je kalau rasa risau perut baby akan kembung.

Time nak keluaq rumah baru Kami pakaikan stokin klau dok berbogel la dia Kami bagi pakaii MINYAK YUYEE alhamdulilah dia masalah kembung masa kat hospital ja balik umah mmg jadi baby YG baik...😘

anak sy lahir mmg sy tak pakaikan sarung tgn. hanya sarung kaki je. sampai dia sebulan lebih sy pakaikan. then, waktu pagi-ptg sy tak pakaikan. hanya waktu mlm utk tidur je sy bg coz mlm sejuk

Saya habis pantang dah x pakai kan stoking utk baby kecuali waktu malam. Siang mmg saya buka stoking. Tapi bergantung dengan mommy momy jugak. Sbb sya nk bagi baby explore touch feeling tu.

Siang kalau rumah panas xpe tak pakai...malam pakai...sblm pakaikan sapu minyak telon...bia x kembung...minyak telon anugerah tu elok...anak sy skrg 3y pn pakai tu lg ..

Lepas sebulan sy terus tak pakai kn stokin waktu siang. Sbb panas. Malam je pakai. Keluar rumah walaupun duduk dlm kereta je tetap pakai. Beraircond kan

baby saya umur 7 bulan still wear stokin juga. . tengok la klw cuaca panas tak perlu pkai.. klw umur mcm baby awak tu masih perlu guna lgi