Kenapa ?

Awl pagi tdy sya ada g toilet. Nk kencing.. Tiba2 ada lendiran darah sikit . Xbyk . Sikit jer . Ada sapa2 pnah jady? Sya preg 14w ..

14 Các câu trả lời

Sy pernah..terus g kk kt situ ad doc blh scan utk tgk keadaan baby & doc bg ubat kuatkn rahim ( ambik d farmasi hspital sbb kt kk xda ubat tue?..bkn nk tkutkn yea..smngu sy bldng lg..g klinik da hspital dh tp last2 gugur..xda rezeki masa tue..

5y trước

G check dulu yea jgn risau sgt sbb lain org lain..sy gugur masa 15w ++ dh..bla doc pesan bed rest kna ikut,klu keja ambik je cuti..

Biasa nya bila dah buat buku pink , mesti nurse akan bgitahu bleeding ke apa ke , sikit ke bnyk ke koko ke merah ke . Wajib kene pergi hospital sis..jgn tnya dalam ni.. Trus pegi hospital buat pemeriksaan ,

Jgn ambil mudah sis.. Lbih baik prgi check. Kalau tkda apa2.. oklah. Sbb kta taknak la mcm2 bnda yg jdi. Smoga dijauhkn dripda brlkunya bnda2 yg x diingini.. Check better. Puas hati..lagi la rasa lega.

5y trước

Wlaupn nurse kta okay,sbb klau pndrhan mmg kna refer doc

saya pernah jadi, nak buang air kecil juga tapi sebelum tu terasa cramp dh turun lendir darah tu terus pergi klinik check, doc bagi ubat kuat rahim and kena banyakkan rehat

Sis dah call nurse/klinik then okay lah. Tapi teruskan pantau ya, terus rujuk doktor kalau keluar lebih banyak atau nampak abnormal

Dah 2nd trimester.. Blh pg klinik dlu check, scan baby.. Klu ada apa2 pun dorg akan transfer ke hosp.. Blh pg check dulu..

Walau ad trun darah skit atau bnyk skali pon tlg la g hospital....menda2 mcm ni nurse dh bgtau awl2.....

Rase normal...sikit je...dia mcm baru nk lekat mcmtu lah...sy 2xpregnt msti mcmtu..mule2 risau gak

5y trước

Mcmtu lah yg doc ckp ngan saya..sikit je xpe..

sudah ke hospital ? better cepat pergi ya, risau juga ada apa apa. semoga semua baik baik 💕

G jmpe doktor klu risau