Kesan D&C

Awal bulan 3 sy telah keguguran, lepas janin keluar sy terus ke hospital sebab uri masih tertinggal dalam rahim. Smpai di hospital doktor terus lakukan D&C. Darah nifas telah kering sepenuhnya selepas 12 hari. Saya perasan kadang2 bahagian lower abdomen belah kiri saya akan rasa ngilu mencucuk2 tiba2 tanpa sebab. Rasa ngilu seperti ketika doktor melakukan proses D&C. Ini telah menyebabkan ketidakselesaan sy utk melakukan aktiviti harian. Adakah keadaan ini normal selepas D&C? Ada tak cara utk kurangkn rasa ngilu yg sy rasa ini.

1 Trả lời

Sis dh try chck balik g klnik jmpe pakar sakit puan?? Chck dan tnye knp..tkut ada effect pape ke..or nti dia bg ubat pape ke..bg kurang rs mcm sis alami?