Keguguran sy nak elak dari d&c

Hi mommy! Saya nak tanya ada tak apapa tips yg boleh elak dari d&c ? saya masih menunggu dia turun sendiri dah seminggu keluar darah coklat kdg kdg merah kdg kdg ja rasa sakit kdg okay . Haritu dh jmpa doc dia ckp tggu 2mnggu sy dh seminggu lebih . Kalau boleh sy nak elak dri d&c 😅 yg ada pengalaman boleh share tak?

2 Các câu trả lời

lagi seminggu appt kalau tak turun tkpe sis. memang doc akan d&c jgk. tk bole tunggu lama2 takot infection nanti. nanti doc akan bius masa nak cuci tu. tkde rasa apa2 pun tau2 da siap. kalau kena admit pun sehari je. kalau tkde apa2 masalah lepas siap bole balik da

2y trước

Oh okay terima kasih ya sis❤️

Sy 2x alami pkara tu, nk menahan sakit masa nk turun tu..xsemua org sanggup. Tp lps turun pun, wajib pg scan supaya tak ada sisa yg tinggal..masih ada risiko utk d&c. Klu nk tunggu juga, risau akn ada jangkitan lain dlm rahim.