Bingung

Assalamuualaikum momies semua ❤️ Saya nak tanya , anak saya sekarang 6bulan 25hari . Jadi dia dah start dengan solid food , tapi dia taknak makan . If makan pun sikit sangat . Saya risau berat dia tak naik ?haritu timbang pun naik 400gram jee . Nurse kata bmi semua okay .

1 Trả lời

Wsalam. Xpe awak, try bg sikit2 je. 6 bulan dia msih nak adapt dgn penerimaan makanan selain susu ibu. Biasakan bagi bubur nasi halus dulu. Boleh cmpurkan nasi & bayam, nasi & carrot dll. Bg dia makan dlu, bru mnyusu. Sbb kdg2 baby dh kenyang susu, dia xnak makan, masih brharap pada susu.

5y trước

Okay terima kasih 😊 saya excited tiap tiap hari masak untuk anak . Tapi anak makan sikit sangat. Tu kita risau 😥