tak ada rezeki

Assalamulaikum semua .. Sy doakan semua yg mngndung dipermudahkan segala urusan ... Mlm td sah baby sy dah xda heartbeat lagi dah yolksac dah besar tapi baby benti stakat 6w je .. Klu ikutkan sy mgu ni dah 9w .. Scan ikut bawah pon xde heartbeat.. Hri ni sy akan lakukan dnc .. Doakn sy ye kawan2 .. Semoga ada rezeki sy lepas ni utk mgndung .. Kesian suami sy walupon dye kata xpela xde rezeki .. Tpi sy tahu dye teringin nak baby rasa anak sendiri .. Masuk gugur kali ni dah 3 kali keguguran ... Doakn sy semoga sy kuat selalu..

33 Các câu trả lời

Saya pernah gugur 2 kali slepas buang implan,, pertama x sempat ade kantung, kedua kantung kosong sampai 11w die turun sendiri,, lepas gugur sy jarak 3 bulan sambil tu minum susu efferty formula doc rai untuk matang kan lagi telur.. Alhamdulillah lepas consume kotak kedua pregnant.. Berdebar jugak nk tggu 8 weeks nk g scan... Bila scan alhamdulillah dah ade jantungg bby.. Skrg dah 24w 3d..doakan baby sy sihat dan selamat smuanya ye.. InsyaAllah.. Wlaupn Ank ketiga dh ni berdebor jgk.. 🙂

4y trước

saya pun ada consume efferty sebelum ni. sy try nak mula, dlm beberapa sachet, period tk dtg, rupanya masa minum tu dh ada. patut first time minum sy muntah balik lpstu. padahal perisa coklat. tp rezeki tk lama, sy gugur kali kedua. sis doakan sy ada zuriat kembali ya 🥺 sis start consume dlm tempoh 3 bulan ttc ke slps 3 bulan buang implan tu?

waalaikumussalam, sama kita sis. sy 2 minggu lepas dah gugur dan kalau ikutkan masa tu cukup2 9 minggu, tp masa gugur tu doc scan pun dia kata dh keluar habis dan tk perlu dnc. 2 kali miscarriage 😔 sedih jgk. kesian jgk dekat suami, sbb dia plg excited bila dpt tahu tu. kita doa sama2 utk rezeki zuriat kita ya. sis bykkan berehat.

innalillahi wa inna ilaihi raji'un...takziah sis...semoga sis diberikan kesabaran n ketabahan mnghadapi segala ujian ni...sy doakan sis dimurahkan rezeki selalu n dpt merasa mnjd sorang ibu...Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal 'Aalamiin...💐💐

😞 Semoga Sis tabah mengharungi dugaan. InsyaAllah moga ada lg rezeki sis. Nasihat saya sblm pregnant, persiapkan badan sendiri dgn zat2 yg baik dulu ya sis. Kuatkan rahim dlu. Amalkan folic Acid juga walaupun blm pregnant 😊

Baiknya hati dah tengah sedih kehilangan masih lagi mendoakan orang lain, semoga puan kuat dan tabah ye. Insyallah ada rezeki puan dr Allah, jangan putus doa. Saya jugak mendoakan puan 🤲🏻💜

InshaAllah akan datang lebih baik lagi dari tu Pecaya pada perancangan Allah Lagi pun sis bertuah sbb anak2 sis akan tarik sis sekali masuk kedalam syurga InshaAllah Aamiin

Takziah..mg d pmudahkn segalanya..aamiin.. dan harap sis kuat and tabah.. mg ada rzki yg lain pd ms akan dtg..Allahuma aamiin... May Allah alwyz bless u..aamiin

Wsalam sis.. Saya doakan sis Izzati dikurniakan zuriat oleh Allah SWT selepas ini.. Kuat selalu ya sis.. jangan putus asa dan berdoa selalu ya sis. Takecare..

Semoga Allah kurniakan rezeki mengandung, dapat anak yg sihat dan sempurna buat sis dan suami dalam masa yg terdekat. Aamin ya rabbal alamin 🤲🏻

salam takziah sis 😢😢 semoge sis dgn suami diberkan kekuatan utk menempuh dugaan Allah 🤲🤲 inshallah ada rezeki sis lagi 🤲🤲